Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας από διάφορα σημεία του κόσμου

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Πιστή εφαρμογή του μότο «μάσκα παντού»

Σε ισχύ βρίσκονται τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, με τον κόσμο στην πρωτεύουσα και γενικά στο λεκανοπέδιο να μπαίνει από τις πρώτες πρωινές ώρες στη λογική «μάσκα παντού», με ελάχιστες να είναι οι εξαιρέσεις πολιτών που δεν ακολούθησαν τις οδηγίες.

Νίκαια, Γαλλία: Το «πέπλο» τρομοκρατίας απλώνεται ξανά πάνω από τη χώρα

Σοκ προκλήθηκε ξανά στη Γαλλία από μια νέα «τυφλή» επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς, εκ των οποίων μία γυναίκα που αποκεφαλίστηκε. Το αιματηρό περιστατικό στη Νίκαια έγινε κοντά σε εκκλησία, με το «πέπλο» της τρομοκρατίας να απλώνεται πάνω από τη χώρα.«Η Γαλλία δέχεται επίθεση. Αν μας επιτεθούν, το κάνουν για τις αξίες μας, την ελευθερία μας και τη δυνατότητα στη χώρα μας να πιστεύουμε ελεύθερα αυτό που θέλουμε. Δεν θα παραδοθούμε», τόνισε ο πρόεδρος Μακρόν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι 7.000 στρατιώτες θα συνδράμουν την επιχείρηση «Sentinel», για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ρώμη, Ιταλία: Σκηνές από το πρόσφατο παρελθόν, επιστρέφει ο «εφιάλτης»

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται το τελευταίο διάστημα -εκ νέου- στην Ιταλία. Οι θετικοί ξεπερνούν τους 600.000 από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και ξεκίνησε ο «εφιάλτης», ενώ πάνω από 38.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αυτό το διάστημα, την ώρα που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας ετοιμάζεται για νέα «μάχη», ειδικά από τη στιγμή που οι θερμοκρασίες υποχωρούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού, πολλά κεντρικά σημεία σε μεγάλες πόλεις όπως η πρωτεύουσα Ρώμη, το Μιλάνο κ.α. από κάποια ώρα και έπειτα θυμίζουν ερημιές. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τον Τίβερη, όπου πραγματικά δεν υπάρχει… ψυχή.

Πράγα, Τσεχία: Μείναν μόνα τους τα αγάλματα…

Τη… μοναξιά τους απολαμβάνουν τα αγάλματα στους δρόμους της Πράγας τις βραδινές ώρες, καθώς λόγω των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, οι δρόμοι τα βράδια ερημώνουν. Η Τσεχία μετρά από την έναρξη της πανδημίας πάνω από 310.000 κρούσματα και περισσότερους από 2.860 νεκρούς, με το δεύτερο κύμα να αναμένεται επίσης δύσκολο στη διαχείριση.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ο τρόμος έρχεται πίσω από το βουνό

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι πιο σφοδρές  από τη δεκαετία του 1990. Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν απέχουν μερικά χιλιόμετρα από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα, με τις κινήσεις και από την πλευρά της Αρμενίας να μη δείχνουν αυτήν τη στιγμή ότι μπορεί να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή, δημιουργούν δέος.

Πεσαβάρ, Πακιστάν: Ο τρόμος στα μάτια ενός ανθρώπου που γλίτωσε από βόμβα

Τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνει ένας άνθρωπος που μόλις γλίτωσε από έκρηξη βόμβας αποτυπώνονται στο πρόσωπο αυτού του άνδρα στην πόλη  Πεσαβάρ του Πακιστάν, καθώς περιμένει το ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Το συμβάν σημειώθηκε σε θρησκευτικό σχολείο και στοίχισε το θάνατο σε τουλάχιστον επτά μαθητές, ενώ υπήρξαν και πολλοί τραυματίες.

Ουάσιγκντον / Μπρούκλιν, ΗΠΑ: Σε ρυθμούς εκλογών κινούνται άπαντες στη χώρα

Μεγάλη είναι ήδη η συμμετοχή των ψηφοφόρων στη «μάχη» των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον… πυρετό για την ανάδειξη του ανθρώπου που θα τεθεί επικεφαλής της χώρας να ανεβαίνει. Μεγάλος αριθμός πολιτών έχει ήδη ψηφίσει είτε επιστολικά, είτε διά ζώσης, στις πολιτείες όπου τους δίνεται η δυνατότητα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διεκδικεί ξανά τον θώκο στον Λευκό Οίκο, με τον Τζο Μπάιντεν να «απειλεί» τον νυν πρόεδρο. Η διαδικασία είναι και αυτήν τη φορά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς ο τρόπος με τον οποίο κρίθηκε το προηγούμενο εκλογικό ντέρμπι, αφήνει άπαντες… στην πρίζα για το τελικό αποτέλεσμα.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Μια κατάσταση που παραπέμπει σε… καζάνι που βράζει

Πολλές εκατοντάδες άστεγοι, στην πλειονότητά τους οικογένειες, εκδιώχθηκαν βίαια από τεράστιο άδειο ιδιωτικό οικόπεδο στο Μπουένος Άιρες, όπου και είχαν αναγκαστεί να εγκατασταθούν, καθώς η φτώχεια αυξάνεται στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πολλοί πολίτες ζουν σε πρόχειρες κατασκηνώσεις, ενώ η επέμβαση των Αρχών έφερε -λογικά- έντονες αντιδράσεις και προκάλεσε ταραχές.

Πηγή: newsbeast.gr