Στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων ο Χρήστος Αθανασιάδης

* Από τα περίπου 250.000 στρέμματα καλλιεργειών  που διαθέτει η επαρχία Φαρσάλων, τα σχεδόν  150.000 έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, με ανυπολόγιστες ζημιές

Οδοιπορικό σε πληγείσες περιοχές της επαρχίας Φαρσάλων, από τη χθεσινή θεομηνία,    πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής της εκπομπής “Θεσσαλική Γη” του “Astra tv” και συνεκδότης της “ΑγροΕκφρασης” κ.  Χρήστος Αθανασιάδης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κ.  Σωκράτη Αλειφτήρα, το μέλος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Νικολόπουλο, το μέλος του Δ.Σ. του συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ κ. Νίκο Κυρίτση καθώς και από αγρότες της περιοχής.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε από το χωριό Βασιλή, συνεχίστηκε στο Μικρό Ευύδριο , κατόπιν  στο Ανωχώρι και κατέληξε στην πόλη των Φαρσάλων.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας σε καλλιέργειες και σπίτια των πληγεισών περιοχών, τόσο οι αγρότες, όσο και οι κάτοικοι των χωριών, επισήμαναν ότι πρόκειται για βιβλική καταστροφή και ότι τέτοιας έντασης και έκτασης  θεομηνίας δεν έχουν ξαναδεί.

Όπως σημειώνει ο κ. Αθανασιάδης, είναι ενδεικτικό ότι από τα περίπου 250.000 στρέμματα καλλιεργειών  που διαθέτει η επαρχία Φαρσάλων, τα σχεδόν  150.000 έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, με ανυπολόγιστες ζημιές, ειδικά στα βαμβακοχώραφα, τα οποία σε λίγες ημέρες ήταν έτοιμα να συγκομιστούν και μάλιστα προμηνύονταν πολύ μεγάλη παραγωγή.

Από την άλλη μεριά, τεράστιες είναι και οι καταστροφές σε οικιακό εξοπλισμό αλλά και σε υποδομές των κατοίκων της περιοχής.

Κάτοικοι και αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων εκπέμπουν SOS και ζητούν ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργήσει άμεσα και κυρίως να ληφθούν τάχιστα μέτρα ανακούφισης και οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων πολιτών.

Ειδικότερα για τους αγρότες της περιοχής, θα πρέπει να υπάρξουν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις, με τάχιστους ρυθμούς και όχι με τους ρυθμούς που μας έχει συνηθίσει  ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης και χωρίς να απαιτείται χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία.