Φάρσαλα: Συμβολικά άναψε φέτος η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών στα Φάρσαλα

Στα Φάρσαλα και στο Κέντρο Υγείας άναψε συμβολικά φέτος, η φλόγα της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών της αγάπης, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τακτική αιμοδοσία του τοπικού συλλόγου.

Οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, στην προσπάθειά τους να διαδώσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διοργανώνουν κάθε χρόνο την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με στάσεις σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την μεταλαμπάδευση του μηνύματος της προσφοράς αίματος, προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.

Για 18η συνεχή χρονιά η “Φλόγα της Αγάπης” περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, με εκκίνηση από την Αθήνα και τις περίφημες στήλες του ναού του Ολυμπίου Διός. Φέτος, λόγω των μέτρων διασποράς κατά του κορονοϊού, δεν έγινε η λαμπαδηδρομία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στην πόλη, παρά μόνο συμβολικά άναψε στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική προσφορά αίματος και φυσικά η προσέλκυση νέων περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών.

Τα Φάρσαλα υποδέχτηκαν την φλόγα της Αγάπης, χθες το πρωί, στο Κέντρο Υγείας παρουσία μελών του συλλόγου, ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και αιμοδοτών, ανάβοντας την δάδα, και δίνοντας το μήνυμα, του καθημερινού αγώνα για επάρκεια αίματος. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η τακτική μηνιαία αιμοδοσία του συλλόγου που συγκέντρωσε 58 μονάδες αίματος, που θα προωθηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τις ανάγκες των ασθενών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση παρέθεσαν, η πρόεδρος του Αιμοδοτικού Σούλα Λούκουτου, η γιατρός αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Μαρία Βασιλούδη, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων Χρήστος Μπασαγιάννης και ο πρόεδρος εργαζομένων Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας Γιώργος Μπρισίμης όπου αμφότεροι  αναφέρθηκαν στην σημασία της συμμετοχής της εθελοντικής αιμοδοσίας,  ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν πλήθος κόσμου και επισήμων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων Νίκος Γκατζόγιας, η δημοτική σύμβουλος Κυριακή Παναγιωτοπούλου και ο τοπικός σύμβουλος Κων/νος Βαρακλιώτης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία