Ο Ιωάννης από το Masterchef έγραψε ποίημα για τα Φάρσαλα

Σημαντικό ρόλο φέτος εκτός από τους τρεις κριτές του Masterchef των κ.κ. Κοντιζά, Ιωαννίδη και Κουτσόπουλου, έπαιξε ένα γνώριµο πρόσωπο από τις δοκιµασίες του διαγωνισµού, ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την πόλη μας, τα Φάρσαλα, και είχε αναλάβει ρόλο Coach των υποψηφίων µαγείρων του φετινού Masterchef, καθώς στον ελεύθερο χρόνο των παικτών, πήγαινε στο σπίτι όπου διέμεναν, παραδίδοντας µαθήµατα για το πώς στήνουν ένα πιάτο.

Εκεί πίσω από τα φώτα των καμερών, ένας από τους παίκτες του Masterchef, ο Ιωάννης Χαραλάμπους από την Κύπρο, εκτός από τις μαγειρικές του γνώσεις, ήταν γνωστός για το χιούμορ που τον διέκρινε, απαγγέλνωντας αρκετά συχνά ποιήματα. Ο Θοδωρής άδραξε την ευκαιρία και τον προέτρεψε να γράψει ένα ποίημα για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Φάρσαλα, και εκείνος το έκανε πράξη, δίνοντας του μάλιστα και το όνομα “Φάρσαλος”.

“Φάρσος και Άλος κάτω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια σταυροδρόμι των καιρών, που η γη σου χαρίζει δώρα. Του Αχιλλέα η γενέτειρα και δοσμένων χωρικών σοφία, σμιλεύει στου αργαλειούς την μοίρα θαρραλέων περαστικών, στην αγκαλιά των Κυκλώπειων τειχών. Μήλο της έριδος πολλών, καρποφορούσα μήτρα και γένος από την απαρχή των καιρών. Σαν να ταν χθες που η γιαγιά ανακάτευε τις φακές στο καζάνι και έδινε χαλβά στα αχόρταγα νιάτα”.

Ο Ιωάννης Χαλαράμπους αναφέρει στο ifarsala.gr το εξής: “Με παρότρυνση του Θοδωρή Παπανικολάου να γράψω ένα κείμενο για τα Φάρσαλα τον τόπο καταγωγής του, δεν θα μπορούσα να του αρνηθώ καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να διαβάσω και να μάθω για αυτή τη προικισμένη γη, τη μεγάλη Ιστορία της, και τα πεντανόστιμα προϊόντα της, που δεν θα χάσω σίγουρα την ευκαιρία να την επισκεφτώ σύντομα”.