Κίνα – Τρέξιμο στη μετά – COVID – 19 (κορονοιό) εποχή. Επιστροφή στην κανονικότητα;

Tου Απόστολου Γούλα

Το τελευταίο διάστημα η καθημερινότητα όλων στον πλανήτη είναι οι ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με τον COVID – 19. Ωστόσο, σε μια γωνιά του πλανήτη, την Κίνα, εκεί που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, διαβάζουμε όλο και συχνότερα ειδήσεις οι οποίες είναι αισιόδοξες σχετικά με τη μείωση των κρουσμάτων και την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν λίγες μέρες διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας δρόμου στη μετά – COVID – 19 εποχή, ο Panda Mini Marathon στην Chengdu. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες αθλητές σε αυτόν τον πρώτο αγώνα ήταν περίπου 1000, ενώ και η διαδρομή ήταν αλλαγμένη και με λιγότερα χιλιόμετρα σε σχέση με τον καθιερωμένο ετήσιο μαραθώνιο αγώνα της Chengdu. Έτσι, αντί για 42 χλμ η τροποποιημένη διαδρομή για τους δρομείς έγινε 6 χλμ.  Να αναφερθεί ότι στο παρελθόν οι συμμετοχές στον αγώνα ξεπερνούσαν τους 20.000 δρομείς, συνεπώς γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει μεγάλη μείωση στις συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση.

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, για την αποφυγή νέων μολύνσεων, και όλοι οι αθλητές έτρεξαν υποχρεωτικά φορώντας μάσκα. Επιπλέον, γινόταν σε όλους τους αθλητές μέτρηση θερμοκρασίας του σώματος, τόσο πριν όσο και μετά την εκκίνηση του αγώνα, ενώ υπήρχαν σημεία για να μπορούν να απολυμαίνουν τα χέρια τους οι δρομείς.

Σκέψεις / Προβληματισμοί

Σίγουρα η συγκεκριμένη είδηση είναι αισιόδοξη και στέλνει θετικά μηνύματα για τις εξελίξεις στην καθημερινότητα των Κινέζων, της πρώτης χώρας που πέρασε το πρόβλημα του COVID-19. Ωστόσο, σίγουρα, η μετάβαση στη μετά – COVID-19, γενικότερα, εποχή δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί προσοχή, προγραμματισμό και μεθοδικές κινήσεις.

Εκτίμηση πολλών είναι ότι πολλά πράγματα δε θα είναι τα ίδια και σίγουρα ο κόσμος του αθλητισμού δε θα είναι ίδιος (αυτό βέβαια σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της θεραπείας του ιού) .
Μέχρι τότε #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ #ΤΡΕΧΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

Εδώ το σχετικό video του αγώνα

Πηγή: larisamarathon.gr