Ο Υποψ. Δήμαρχος Φαρσάλων Βαγγέλης Δημητρακόπουλος σχολιάζει το δημοσίευμα του κου Εσκίογλου “Περι Λωτοφάγων”

Απάντηση απέστειλε ο Υποψ. Δήμαρχος Φαρσάλων Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, στην πρόσφατη τοποθέτηση του Υποψ. δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, για το θέμα της κατασκευής νέου δρόμου που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

“Πολιτικό ατόπημα η δήλωση του κ. Εσκίογλου για το δρόμο Φαρσάλων-Λάρισας. Πρώτον, επειδή αποκαλεί την ομάδα του «δημοτική παράταξη» πριν ακόμη εκλεγεί. Θυμίζουμε στον υποψήφιο δήμαρχο και στον υπό σύσταση συνδυασμό του, ότι «δημοτικές παρατάξεις» είναι οι ομάδες των εκλεγμένων μελών των συνδυασμών που συγκροτούν το δημοτικό συμβούλιο. Οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Φαρσάλων σήμερα είναι αυτές που προέκυψαν από τις εκλογές 2014. Ο κ. Εσκίογλου δεν εκπροσωπεί καμία δημοτική παράταξη, ούτε φυσικά νομιμοποιείται να κουνάει το δάκτυλο στους εκάστοτε κυβερνώντες από μία θέση που ακόμη δεν κατέχει.

Δεύτερο, και κύριο, επειδή ο κ. Εσκίογλου επέλεξε να ανοίξει την προεκλογική ατζέντα  με το ζήτημα της επαναχάραξης και ανακατασκευής του δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας. Το ατόπημα του κ. Εσκίογλου είναι ότι το ζήτημα αυτό δε θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, διότι πρόκειται για ένα από τα τοπικά προβλήματα που ανέκαθεν έβρισκε ενωμένους όλους τους δημότες και όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους και ήταν το πάγιο αίτημα των δημοτικών αρχών  επί δύο τουλάχιστον δεκαετίες.

Από την άλλη μεριά, η πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος αυτού, δεν ευνοεί τον κ. Εσκίογλου και την πολιτική παράταξη που εκπροσωπεί, ούτε αυτή που προσπαθεί να σφετεριστεί. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δημότες παρακολουθούμε επί τριάντα χρόνια   γειτονικές περιοχές της Θεσσαλίας και του Νομού Λάρισας να αναπτύσσονται, ενώ ο δικός μας τόπος στερείται βασικών αναπτυξιακών έργων. Επί τριάντα χρόνια «μπλε» και «πράσινοι» υπουργοί, νομάρχες, περιφερειάρχες, δήμαρχοι εναλλάχθηκαν στα αξιώματα (μέχρι και συντοπίτη Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. αναδείξαμε). Επί τριάντα χρόνια μας έσφιγγαν προεκλογικά το χέρι, μας χτυπούσαν φιλικά την πλάτη, μοίραζαν αφειδώς υποσχέσεις και έπειτα μας ξεχνούσαν ή προσποιήθηκαν ότι μας θυμούνται, όπως συνέβη πρόσφατα με το κονδύλιο που εξασφάλισε η Περιφέρεια για την  ανάπλαση της … πλατείας των Φαρσάλων.

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον άστοχο το θέμα και το ύφος που επέλεξε ο κ. Εσκίογλου για να  πείσει του πολίτες για την αποφασιστικότητα με την οποία θα αντιμετωπίσει τα σημαντικά ζητήματα του τόπου. Δυστυχώς για τον κ. Εσκίογλου και τους συνοδοιπόρους του,  οι δημότες δεν έχουν κοντή μνήμη. Ας μην τους υποτιμάμε”.

Ευάγγελος Δημητρακόπουλος

Υπ. Δήμαρχος Φαρσάλων