Εσκίογλου: Οι εποχές των λωτοφάγων τελείωσαν, εδώ και τώρα ο νέος δρόμος Φαρσάλων – Λάρισας

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις από πλευράς υπουργείου Υποδομών για το θέμα της κατασκευής νέου δρόμου που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα, ο επικεφαλής της παράταξης «Φάρσαλα Ανάπτυξη» και υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων δυστυχώς βρίσκονται για μία ακόμη φορά θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου που περιλαμβάνει το προσφιλές «πινγκ – πονγκ» ευθυνών μεταξύ φορέων για το μείζον θέμα της κατασκευής νέου οδικού άξονα που θα συνδέει την περιοχή με τη Λάρισα και κατ’ επέκταση τη βόρεια Ελλάδα.

Το υπουργείο μετά από τις προ διετίας διαβεβαιώσεις πως οι μελέτες ολοκληρώνονται και πως εντός του 2018 θα προχωρήσει η δημοπράτηση του νέου δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας, ξαφνικά αποφασίζει να μεταθέσει τις ευθύνες στην αυτοδιοίκηση.

Είναι όμως ξεκάθαρο πως για ένα τόσο σημαντικό έργο μείζονος αξίας για την ασφάλεια της μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων, αλλά και για την ανάπτυξη της επαρχίας Φαρσάλων, η αποκλειστική ευθύνη διαχρονικά ανήκει στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της χώρας.

Απευθύνουμε ως δημοτική παράταξη κάλεσμα, έστω και την ύστατη στιγμή, να δοθεί άμεσα μία οριστική λύση στο πρόβλημα και να ολοκληρωθούν τάχιστα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Οι πολίτες των Φαρσάλων έχουν πληρώσει δεκαετίες τώρα, βαρύ φόρο αίματος στο δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων, εξαιτίας της ολιγωρίας της πολιτείας. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι εκάστοτε κυβερνώντες πως οι εποχές των λωτοφάγων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ως επόμενη δημοτική αρχή των Φαρσάλων θα διεκδικήσουμε με κάθε θεμιτό μέσο την άμεση κατασκευή του νέου δρόμου. Είναι αυτονόητο, δίκαιο και επιτακτικό το αίτημά μας. Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής είναι μακριά και πέρα από κόμματα και σκοπιμότητες.»