Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Για το Σάββατο, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς με πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το απόγευμα σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα ανατολικά της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα φυσούν άνεμοι νότιοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης με μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 22 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα βόρεια με καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά την νύχτα, στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Αργά το απόγευμα, οι βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι, στα βορειοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φυσούν δυτικοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πηγή: ant1news.gr