Ο καιρός της Τετάρτης

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες αναμένονται την Τετάρτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις απογευματινές ώρες πιθανώς θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη τιμή θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη)

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα)

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα φυσούν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στις Κυκλάδες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 17 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στα νότια θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ιόνιο, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.