Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Με δυο ξεχωριστές συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε, το Δ.Σ. Φαρσάλων, το απόγευμα της Τρίτης, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε την έγκριση τροποποίησης ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης για το οικονομικό έτος 2019, θέμα το οποίο το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία στην εισήγηση του Γ. Παπαδήμα.

Στην συνέχεια  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βάιος Νικολάου ξεκίνησε τη συνεδρίαση με 21 θέματα, δίνοντας αρχικά τον λόγο στους δημοτικούς συμβούλους για ερωτήματα.

Ο κ. Νίκος Γκατζόγιας έθεσε δύο ερωτήματα, το πρώτο αφορούσε την διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο έργο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λήψης εθνικής εμβέλειας» ώστε να ενταχθούν και οι οικισμοί της επαρχίας στο πρόγραμμα, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι έχει πάρει παράταση το συγκεκριμένο πρόγραμμα (5 μήνες) και οτι θα ενταχθούν και οι οικισμοί σε αυτό, ενώ στο επόμενο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου που αφορούσε τους οδούς χωρίς όνομα (ανώνυμες), και στην επισήμανση της κ. Σοφ. Χατζηπλή, για την διπλή ονομασίας αυτών, ο Δήμαρχος απάντησε ότι δύο χρόνια πριν κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν μία σειρά πινακίδων στο κέντρο της πόλης, ενώ απομένει η υλοποίηση για το ευρύτερο κέντρο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.Όσον αφορά το ερώτημα του Δημοτικού συμβούλου κ.Γιώργου Αρσενόπουλου για τις παιδικές ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη δημοπρασία πριν από λίγες μέρες δεν έστειλε προσφορά κανένας από τους πέντε ενδιαφερόμενους, γιατί η τεχνική υπηρεσία είχε βάλει τιμές πάρα πολύ χαμηλές. Κανείς από τους πέντε κατασκευαστές δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και δεν απέστειλε σχετική προσφορά. Θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση στην τεχνική περιγραφή και να ξανά ψηφιστεί ώστε να δοθεί ξανά ο διαγωνισμός, ο οποίος αφορά την συντήρηση και επισκευή 46 παιδικών χαρών (40 στα χωριά και 6 στην πόλη).

Το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε την αλλαγή χρήσης και υποβολής αιτήματος εξαγοράς δημοτικών ακινήτων εκμισθωμένων. οι οποίες προσδιορίζονται ως δασικά με αποτέλεσμα να υπάρχει περίπτωση να χαθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών – παραγωγών. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνει εξαγορά της χρήσης των αγροτεμαχίων αυτών από χορτολιβαδική σε καλλιεργητική, ώστε να δοθεί λύση στους αγρότες της επαρχίας, οι οποίοι μισθώνουν τα δημοτικά αγροτεμάχια.

Στα υπόλοιπα θέματα, το τέταρτο θέμα που αφορούσε την έγκριση αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2019, πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ τα υπόλοιπα ομόφωνα.