Δ. Συροπούλου: “Χαιρετισμός για την ημέρα της γυναίκας”

Φίλες συνδημότισσες με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, θάθελα να επικοινωνήσω μαζί σας για να τιμήσουμε την γυναίκα που αγωνίζεται, που δημιουργεί, που προσφέρει, που ελπίζει, την γυναίκα που παλεύει για την ζωή της, που αντιστέκεται και αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια. Την γυναίκα που ανάμεσα σε ένα δάκρυ και ένα χαμόγελο βρίσκει την δύναμη και συνεχίζει να παλεύει.

Τιμούμε όλες τις γυναίκες και την καθεμία χωριστά. Την μάνα, την σύζυγο, την αδερφή, την φίλη, την εργαζόμενη, την άνεργη.

Αυτή η ημέρα είναι ημέρα τιμής και σεβασμού για όλες τις γυναίκες με τους πολυδιάστατους ρόλους τους.
Είναι υποχρέωσή μας να περιφρουρήσουμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα, που με τόσους αγώνες και θυσίες των γυναικών προηγούμενων γενεών κατακτήθηκαν και σήμερα απειλούνται με συρρίκνωση ή κατάργηση.

Πρέπει επίσης να περιφρουρήσουμε τις κατακτήσεις μας από λαθρεπιβάτες που προσεγγίζουν την ημέρα επικοινωνιακά, χτυπώντας μας υποκριτικά στην πλάτη, για καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς.

Η 8 Μάρτη ας γίνει ημέρα, ορόσημο, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις μας.
Στεκόμαστε η μια δίπλα στην άλλη έως την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας. Πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε με αίσθημα ευθύνης, την ελπίδα της νέας γενιάς που βρέθηκε μετέωρη με ακυρωμένο μέλλον να αναζητεί την πυξίδα της ζωής της σε άλλους τόπους.

Οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις υπέρ των γυναικών δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασική προϋπόθεση μιας ζωής με περισσότερη ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Χρόνια Πολλά σε
Όλες τις Γυναίκες!!!

Συροπούλου Δέσποινα
Ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος