“Ποδαρικό” με βροχές κάνει η εβδομάδα

Για την Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις στα δυτικά με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία αύξηση νεφώσεων με τοπικές βροχές από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την ανατολική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σχηματιστεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην δυτική Μακεδονία και πιθανόν τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3-5 και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος Συγκεκριμένα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα νησιά του Ιουνίου και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

 Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 και τις βραδινές ώρες στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι  κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.