Ισχυροί άνεμοι και τοπικές βροχές το Σάββατο

Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τις βραδινές ώρες στα δυτικά προβλέπουν για το Σάββατο οι μετεωρολόγοι, ενώ κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως τις πρωινές ώρες, στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Ζάκυνθο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία κα την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βοριάδες, εντάσεως 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα βορειοδυτικά, σταδιακά από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα δυτικά. Στην υπόλοιπη χωρά θα επικρατήσουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κι από το απόγευμα τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα δυτικά, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.