Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις  με τοπικές βροχές, νωρίς το πρωί πρόσκαιρες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για την Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός μέχρι το μεσημέρι θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ που μέχρι το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς ε την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση στα βόρεια. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και μετά το μεσημέρι στην υπόλοιπη Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.