Κακοκαιρία έως το απόγευμα

Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα βορειοανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, αναμένεται κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα βροχής νωρίς το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Στη Ζάκυνθο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που πρόσκαιρα μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που βαθμιαία θα σταματήσουν. Τα φαινόμενα που πιθανώς στη Θράκη να είναι τις πρωινές ώρες ισχυρά, γρηγορά από τα δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί νότιοι 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία σταματήσουν. Το απόγευμα από τα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός από το μεσημέρι σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και νωρίς το πρωί στα νότια έως 7 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες κα την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν περαιτέρω. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα βόρεια κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια το πρωί έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και από το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία από τα δυτικά τοπικά 7 και στο Ιόνιο πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.