Με καλό καιρό ξεκινάει η εβδομάδα

Την Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά. Οι άνεμοί θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Πιθανότητα βροχής στο βόρειο Ιόνιο το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες. Πιθανότητα βροχών στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5, στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένης τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.