Πρόγραμμα πρόληψης Οστεοπόρωσης στην επαρχία Φαρσάλων

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων υλοποιώντας το πρόγραμμα Πρόληψης  της Οστεοπόρωσης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ),  από την Πέμπτη 18 έως και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποίησε μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, συνεπικουρούμενο από το Κέντρο Κοινότητας.

Ο αριθμός των ωφελούμενων είναι (145) εκατόν σαράντα πέντε άντρες και γυναίκες από τις εξής τοπικές κοινότητες:

Πέμπτη 18/10/2018: Ευύδριο
Πέμπτη 18/10/2018 Αγ. Γεώργιος
Παρασκευή 19/10/2018 Πολυνέρι
Παρασκευή 19/10/2018 Σταυρός
Σάββατο 20/10/2018 Υπέρεια
Κυριακή 21/10/2018 Κρήνη
Δευτέρα 22/10/2018 Ζωοδόχος Πηγή
Τρίτη 23/10/2018 Χαλκιάδες.

Η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου, Πολιτική Εκπρόσωπος του Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), του οποίου ο Δήμος μας είναι μέλος, για την πολύτιμη συνεργασία και την παροχή του σχετικού εξοπλισμού. Το πρόγραμμα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας αποτελεί μια σημαντική δράση πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τονίζεται ότι η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα.

Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας την σημασία της προληπτικής ιατρικής, βρίσκεται πάντα αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Φαρσάλων  λειτουργεί στο υπάρχον ΚΕΠ του Δήμου μας. Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Κύριος στόχος μας είναι να παρακινήσουμε όλους τους δημότες μας να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις, με σκοπό την προάσπιση της υγείας και παράλληλα την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Είναι πολύ σημαντικό ότι το τελευταίο διάστημα σε πολλά σημεία του Δήμου μας υλοποιούνται πολλά προγράμματα προληπτικής ιατρικής».

Υπεύθυνη δράσης: Κυριακή Π.Παναγιωτοπούλου/Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, Πολιτική εκπρόσωπος στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.