Καταιγίδες, νοτιάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Την Δευτέρα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και αργότερα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα φυσούν άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 23 βαθμών Κελσίου (σημ: κατά τόπους στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, οι οποίες στη νότια Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το απόγευμα στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές παροδικά πιο πυκνές. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές βροχές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα είναι ανατολικοί 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή.