Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: έρχεται επιδείνωση με χαλαζοπτώσεις

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο της.

Συγκεκριμένα, για τη Δευτέρα και την Τρίτη κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: Τη Δευτέρα, μέχρι και τις απογευματινές ώρες, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Την Τρίτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και μέχρι τις απογευματινές ώρες την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει εγκύκλιο με οδηγίες προς τους πολίτες, ενώ έχει ήδη θέσει σε εγρήγορση τις αρμόδιες υπηρεσίες.