Έντονη βροχόπτωση στην επαρχία Φαρσάλων – Απεγκλωβίστηκαν 6 άτομα – (vid)

Έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν να εκδηλώνονται στις 16:30 από την δυτική Θεσσαλία και επεκτάθηκαν σε όλη την επαρχία Φαρσάλων, ρίχνοντας πολλά χιλιοστά βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε για να απεγκλωβίσει έξι άτομα λόγω της εισροής υδάτων στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ifarsala.gr, η πυροσβεστική υπηρεσία με 5 αυτοκίνητα και 10 άνδρες απεγκλώβισε συνολικά 6 άτομα από τα σπίτια (2 ηλικιωμένους), μεταξύ Βαμβακούς και Ρευματιάς Φαρσάλων, όπου εστιάζεται το πρόβλημα. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στις επιχειρήσεις επίσης συμμετέχουν ο διοικητής Λάρισας, ο προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Φαρσάλων, ο επιχειρησιακός αξιωματικός ν. Λάρισας και άνδρες του Α.Τ.  Φαρσάλων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος τόνισε πως «ήταν τρομακτικές οι ποσότητες του νερού» προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι υπηρεσίες του δήμου με μηχανήματα επιχείρησαν ώστε να ανοίξουν διόδους και να εκτονωθεί η μεγάλη ποσότητα νερού που κατέβαινε από του λόφους των Χαλκιάδων.

Αύριο αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία του δημάρχου με τον ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις καταστροφές. Επεσήμανε επίσης σημαντικές ζημιές που υπέστησαν οι Τ.Κ. Βαμβακού – Ρευματιάς – Σιτοχώρου και Δασολόφου.

Φωτο Ιωάννα Ντόβα

Από την έντονη βροχόπτωση, προκλήθηκαν προβλήματα από φερτά υλικά κοντά στην διασταύρωση της Ζωοδόχου Πηγής στην ε.ο. Λάρισας – Φαρσάλων, αλλά και κοντά στο Σιτόχωρο.

Στο σημείο βρίσκεται πυροσβεστική, αστυνομία και εκσκαφικά μηχανήματα ώστε να συνδράμουν στην αποκατάσταση.

Να σημειώσουμε οτι χθες 07/07 χωριά της πρώην Δ.Ε. Πολυδάμαντα χτυπήθηκαν από χαλάζι, με μεγάλες καταστροφές σε παραγωγούς βαμβακιού, καλαμποκιού και βιομηχανικής ντομάτας, ενώ ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζουν πολλές καλλιέργειες της επαρχίας.

Δείτε τα βίντεο