Άνοδος της Θερμοκρασίας την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το βράδυ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά για τοπικούς όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το βράδυ βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Για την Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.