Η Τουρκία “παγώνει” την συμφωνία για τους πρόσφυγες

Η Τουρκία “παγώνει” την συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για την επιστροφή των μεταναστών και προσφύγων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η απόφαση της Άγκυρας έρχεται ως απάντηση στην στάση της Αθήνας, στο ζήτημα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, που σύμφωνα με την Τουρκία συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρώτη έμπρακτη αντίδραση

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η πρώτη έμπρακτη αντίδραση της Άγκυρας στην απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα ήρθε δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι «παγώσαμε τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα».

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά από ερώτηση για το θέμα των ‘8’, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, “η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα. Αλλά την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πολλές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές”.

“Ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες δικαστές είναι ανεξάρτητοι. Αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι τους ασκούνται πιέσεις από τη Δύση. Υπάρχει μία συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ε.Ε. Και εφαρμόζεται. Υπάρχει όμως και μία συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα. Αυτή τη συμφωνία την παγώσαμε. Μετά την τελευταία δικαστική απόφαση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την Ελλάδα”, δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Πηγή: ant1news.gr