Δήλωση επί δηλώσεως συνυποψηφίου Μαργαρίτας Γκότη

Μια βδομάδα πριν τις εσωκομματικές εκλογές της  Νέας Δημοκρατίας η νυν πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων κ. Μαργαρίτα Γκότη και εκ νέου υποψήφιος με επιστολή της αναφέρει τα παρακάτω.

“Η έμφυτη επιθυμία για προσφορά στα κοινά χαρακτηρίζει κάθε φυσιολογικό άνθρωπο. Την επιθυμία αυτή, όσο αφορά στη διεκδίκηση της Προεδρίας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Φαρσάλων, εκδηλώσαμε δια της υποβολής της υποψηφιότητας μας, ο προκάτοχός μου κι εγώ.

Δεν είχα και δεν έχω καμία διάθεση ούτε και είναι του χαρακτήρα μου να ανταδικώ με συνυποψηφίους μου, τη στιγμή που ο στόχος μας είναι κοινός, δηλαδή η ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας, ως εκείνου του πολιτικού φορέα,που αναλαμβάνοντας το πηδάλιο της διακυβέρνησης της Πατρίδας μας θα μετατρέψει σε βάσιμη ελπίδα του “ζαλισμένου” και ποικιλοτρόπως διωκομένου λαού μας για ένα καλύτερο αύριο.

Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει μεταξύ συναγωνιστών να κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα. Εγώ τουλάχιστον, έτσι το αντιλαμβάνομαι και δεν είναι καθόλου ευχάριστο για τα μέλη της μεγάλης μας παράταξης, στο δρόμο προς την κάλπη και με την εκκίνηση και το εναρκτήριο λάκτισμα, να δίνετε κύριε συναγωνιστά την εντύπωση, με την δήλωσή σας, ότι τα κίνητρά σας είναι άλλα.

Ήσαστε επί σειρά ετών, σε τοπικό επίπεδο, στο τιμόνι της κομματικής μας οργάνωσης. Το ότι κάποια στιγμή αυτό άλλαξε, δεν θα έπρεπε να σας ενοχλεί. αυτά έχουν οι αγώνες. Κι αν κάποια στιγμή παραδίδουμε την σκυτάλη και πάλι οφείλουμε να χαιρόμαστε, επιδεικνύοντας μεγαλοψυχία και στηρίζοντας τους επερχόμενους. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ…..Δέστε το απλά. Όπως όταν το έργο μας έρχεται η ώρα που το συνεχίζουν και το εμπλουτίζουν τα παιδιά μας.
Παρακαλώ λοιπόν, όχι ως Μαργαρίτα, αλλά ως συνυποψήφιά σας να σεβαστούμε όλοι τον κοινό μας σκοπό.
Οι – τουλάχιστον – άστοχες εκφράσεις σας στο κείμενο της δήλωσής σας, περί τελματώδους κατάστασης στη ΔΗΜΤΟ μας, περί συγκεντρώσεων ψυχαγωγικών και περί φιλοδώρου οργανισμού και αλχημειών!!!!! αποτελούν ύβρη για όλο το προεδρείο και ελέγχονται ως παντελώς ανυπόστατες, αφού οι πάντες αναγνωρίζουν το έργο και τις μέχρι τώρα δράσεις μας.
Και ξέρουμε τι να κάνουμε και επειδή “το θέλειν ίσον δύνασθαι” και θέλουμε και μπορούμε και το έχουμε αποδείξει.
Μάθαμε να σφίγγουμε το χέρι του συμπατριώτη μας και να τον κοιτάζουμε ευθεία στα μάτια και όχι δια της τεθλασμένης.
Γνωρίζουμε ότι ο έντιμος αγώνας στα πολιτικά πράγματα έχει αναγεννητική δύναμη, ενώ αντιθέτως λυπούμαστε, όταν ο αγώνας απαξιώνεται και χάνει την αυθεντική του μορφή. Αλλά, επειδή επιπροσθέτως μιλάτε για το συμφέρον της παράταξης, να γνωρίζετε ότι αυτό ξεκινά από την προαγωγή της ενότητας του σκοπού, μέσα από συμπεριφορές που δεν τορπιλίζουν και δεν ναρκοθετούν κοινούς στόχους, οι οποίοι υπηρετούν αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες.
Εύχομαι Καλό Αγώνα σε όλους μας, με σεβαστό προς τα μέλη της παράταξής μας.”

 ΓΚΟΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ