Νέα πρεμιέρα για το “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”

Νέα πρεμιέρα σήμερα, εκτός νέου απροόπτου, για την κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», ξεκινώντας με τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Την επόμενη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ την μεθεπόμενη Δευτέρα, 2 Απριλίου, για τις Περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου.

Μετά από καθυστερήσεις και την κατάρρευση της πλατφόρμας λόγω “μαζικών χτυπημάτων”, η διαδικασία υποβολής θα ανοίξει τμηματικά.

Όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Ενέργειας, 17.700 νοικοκυριά έχουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, με βάση τα στοιχεία που μπήκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα την περασμένη Τρίτη, οπότε και σταμάτησε η διαδικασία εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Το Πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις ως 70 %, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.