«Παγώνει» μέχρι 5 Απρίλιου η αξιολόγηση στο δημόσιο

Στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης πραγματοποιήθηκε σήμερα η το μεσημέρι, η πρώτη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας για τη Δημόσια Διοίκηση.

Σε ανακοίνωση του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, αναφέρεται ότι η αντιπροσωπεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συμμετείχε στη συνάντηση, έθεσε, από την πλευρά της, τα παρακάτω θέματα:

1. Προϋπόθεση συμμετοχής σε οποιαδήποτε συζήτηση στην ομάδα εργασίας αποτελεί η αναστολή της διαδικασίας αξιολόγησης του 2018, που ήδη έχει ξεκινήσει σε ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, για όσο διαρκεί ο διάλογος.

2. Ζητήθηκε η κατάργηση της τροπολογίας του άρθρου 36 του Ν.4489/17 -με την οποία τιμωρείται όποιος συμμετέχει σε νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση- και
παραδόθηκε το υπόμνημα, υπ’ αριθμ. πρωτ. 365/18-09-2017, της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. το οποίο περιλαμβάνει τα 14 σημεία – θέσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αξιολόγηση.

Από την πλευρά της η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε τις εξής απαντήσεις:

1. Πρότεινε ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαλόγου την 5η Απριλίου 2018 και δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα εκδοθεί εγκύκλιος η οποία θα αναστέλλει ως τότε τις διαδικασίες αξιολόγησης.

2. Για την κατάργηση της τροπολογίας και το υπόμνημα που κατέθεσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με τα δεκατέσσερα σημεία, δήλωσε πως θα το μελετήσει και θα δώσει αναλυτικές και συγκεκριμένες απαντήσεις, μέσα στις επόμενες μέρες, τόσο για την τροπολογία, όσο και για τα υπόλοιπα θέματα που περιλαμβάνει.