Παρουσίαση βιβλίων σε εκδήλωση της Ιεραποστολής Φαρσάλων

Ο Σύλλογος Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής Φαρσάλων «Παναγία η Ελεούσα» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου “Ο Εσταυρωμένος” διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων με σκοπό την παρουσίαση 2 παιδικών βιβλίων του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα που είναι πρωτοπρεσβύτερος στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου και πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου “Ο Εσταυρωμένος”.

Ο Σύλλογος αυτός ιδρύθηκε το 1996 και έχει ιδρύσει κέντρο υποδοχής κρατουμένων, σταθμό κοινωνικών βοηθειών και ανθρωπιστικής βοήθειας και 4 ξενώνες αστέγων. Βοηθάει τους κρατούμενους φυλακών, τους αποφυλακισθέντες, τους πρόσφυγες και μετανάστες, αστέγους, Ρομά και πολλούς απόρους.

Στην εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Ιεραποστολής Φαρσάλων κ. Στέλλα Μπουλασίκη, έγινε αναφορά στο βιογραφικό του πατρός Θεοδώρου Μπατάκα και η παρουσίαση των 2 βιβλίων από την κ. Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη, φιλόλογο που μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής για τα 2 βιβλία που έχουν τίτλο “Λόγια της στεριάς και της θάλασσας” και “Ο πειρατής με την κόκκινη βαρκούλα”.

Τα δύο βιβλία είναι πολύ συναρπαστικά και ευχάριστα. Περιέχουν διηγήματα και παραμύθια. Τα διηγήματα είναι μετά από βιώματα του συγγραφέα κοντά στη θάλασσα. Φαίνεται σε αυτά η αγάπη του για τη φύση, την παλιά παραδοσιακή ζωή στην οποία οι άνθρωποι ήταν φτωχοί, αλλά δοξολογούσαν το Θεό. Ακόμα στα βιβλία τονίζονται οι κλασικές αξίες της συνεργασίας, της αγάπης, της αλληλοβοήθειας και της βαθιάς θρησκευτικότητας. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την τριτοπρόσωπη αφήγηση, τον μονόλογο και κυρίως τον διάλογο και οι ήρωές του διδάσκουν τον σεβασμό προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη συμμετοχή των παιδιών των κατηχητικών σχολείων των Φαρσάλων, που τραγούδησαν και διάβασαν αποσπάσματα από ένα διήγημα του βιβλίου “Λόγια της στεριάς και της θάλασσας”. Τέλος, ο π. Θεόδωρος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και εκείνους που παρευρέθηκαν σε αυτή και δήλωσε ότι μέχρι τώρα έχει γράψει αρκετά θεολογικά βιβλία, αλλά τώρα τελευταία έγραψε παραμύθια από αντίδραση προς αυτούς που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά με ανήθικο και απαράδεκτο τρόπο. Στόχος του είναι να συμβάλει στην χριστιανική αγωγή των παιδιών και να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους.

Πηγή: eleftheria.gr