Χόρεψαν οι Ντόπιοι στα Φάρσαλα

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ντόπιων ο Ενιπέας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτήματος Χαμορούσου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Δήμητρα Αστάρα η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αθρόα προσέλευση αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Μεταξύ άλλων η πρόεδρος εστίασε στην παράδοση και στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να δώσει ώθηση στην συμμετοχή όλων των μελών τόσο στις εκδηλώσεις όσο και στις αποφάσεις.

Ο Σύλλογος ανήκει σε όλα τα μέλη και όχι μόνο το ΔΣ ανέφερε χαρακτηριστικά είναι ένα ζωντανός οργανισμός που αναπτύσσεται μαζί με την κοινωνία.

Η σημερινή εκδήλωση πέρα από ένα φόρο τιμής της παράδοσης των ντόπιων είναι και μία καλή ευκαιρία να ανταμώσουμε όλοι μαζί να διασκεδάσουμε αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν για την προσφορά τους ο αιμοδοτικός σύλλογος επαρχίας φαρσαλων με τεράστιο και αναγνωρισμένο του έργο καθώς και ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος για την προσφορά του στους συλλόγους της περιοχής.

Στον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο προσφέρθηκε μία παραδοσιακή χειροποίητη στολή σε κούκλα ως ένδειξη ευχαριστίας για την συνεισφορά του στην δημιουργία των στολών του χορευτικού του συλλόγου.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς την παράσταση έκλεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα μικρών και μεγάλων.

Ειδικά το χορευτικό συγκρότημα των ενηλίκων κέρδισε το χειροκρότημα όταν εμφανίστηκε στην σκηνή με τις παραδοσιακές ιδιόκτητες χειροποίητες φορεσιές που υλοποιήθηκαν μετά από πολύ μελέτη. Αξίζει να σημειωθεί πως από την ορχήστρα σε μια προσπάθεια τήρησης της παράδοσης έλειπαν τα ηλεκτρονικά όργανα και έδωσαν βάση στα πνευστά έγχορδα και κρουστά.

Επιπλέον ο σύλλογος κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια ανοίγματος στην τοπική κοινωνία και για το λόγο αυτό μελετά συνεργασίες με τοπικούς συλλόγους αλλά και φορείς.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η εκδήλωση την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην πλατεία δημαρχείου με τον ΟΠΑΚΠΑ δήμου Φαρσάλων όπου θα μοιραστούν παραδοσιακοί λουκουμάδες κατά το έθιμο της σποράς.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο σύλλογος θα παραμείνει ανοικτός για την δημιουργία του χυλού των λοουκουμάδων.

Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: ο Συνεταιρισμός «Φαρσάλων Γη», Εκκοκκιστήρια Αφοί Καραγιώργου, Κέντρο Διάγνωσης «Παρέμβαση», εταιρεία 3Α, Δ. Νομικός, Agrino, Λατομεία Νικολάου, καταστήματα παιδικής ένδυσης και βαπτιστικών ΓΙΟΥΠΙ καθώς και όλες οι επιχειρήσεις της περιοχής.

Οι παρακάτω τυχεροί λαχνοί αναζητούν τον κάτοχο τους: 106, 818, 636, 292, 1314, 409, 838,103, 58. Οι κάτοχοί τους μπορούν να απευθύνονται κάθε Τρίτη στα γραφεία του συλλόγου από τις 6:30μμ έως 8:00μμ για την παραλαβή των δώρων.

Δείτε τα βίντεο από τον Κώστα Αντωνόπουλο