Τα νιάτα επιβλήθηκαν στην εμπειρία!

Την πρώτη τους νίκη πέτυχαν οι μικροί του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων οι οποίοι σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα κέρδισαν στο ντέρμπι των Φαρσάλων τον Αθλητικό Σύλλογο Φαρσάλων με 82-78 και έτσι πλέον μετράνε μια νίκη και δύο ήττες στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ ενώ ο Αθλητικός έχει 2 νίκες και 2 ήττες.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους τυπικά φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και να καταφέρνουν να περάσουν μπροστά από νωρίς με 7-14 στα πρώτα πέντε λεπτά ενώ η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου τους βρήκε μπροστά με 13-24.

Ο Γυμναστικός κατάφερε με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου να μειώσει μέχρι και στους πέντε πόντους (23-28) στο 5′ όμως ο Αθλητικός με δικό του εκ νέου σερί 0-11 κατάφερε να πάρει αέρα 16 πόντων (23-39), δυόμιση λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου.
Ενώ το πρώτο ημίχρονο έληξε με 31-46 υπέρ των κίτρινων που έδειχναν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γυμναστικός κατάφερε αρχικά να μειώσει σε μονοψήφιο αριθμό τρέχοντας ένα σερί 0-6 (37-46) στα πρώτα δυόμιση λεπτά, ενώ στα μέσα του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 41-48 υπέρ του Αθλητικού.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με εκ νέου δικό τους σερί 0-7 να ισοφαρίσουν σε 48-48 4′ πριν την λήξη του δεκαλέπτου.

Ο Αθλητικός έκανε εκ νέου την δική του μίνι αντεπίθεση και κατάφερε να περάσει με πέντε μπροστά (51-56) δυόμιση λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου.

Όμως οι μικροί κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά ενα λεπτό πριν την λήξη του δεκαλέπτου με 58-57 ενώ η λήξη της περιόδου τους βρήκε μπροστά με τέσσερις (63-59)

Μάλιστα με το καλημέρα του τελευταίου δεκαλέπτου ο Γυμναστικός κατάφερε να περάσει μπροστά μέχρι και με εννέα πόντους 72-63 στο 8′.

Ο Αθλητικός κατάφερε να μπει και πάλι στην διεκδίκηση της αναμέτρησης καθώς μείωσε στους τέσσερις πόντους 72-68 έξι μισή λεπτά πριν την λήξη.

Ενώ δύο λεπτά πριν την λήξη η αναμέτρηση έφτασε στην απόλυτη ισορροπία στο 74-74
Εκεί οι μπλε με σερί 5-0 κατάφεραν ένα λεπτό πριν την λήξη να περάσουν μπροστά με 79-74 και εν τέλει να πανηγυρίσουν την νίκη με 82-78.

Στο τέλος του αγώνα συνέβη το πιο όμορφο σκηνικό όταν οι παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιασμένοι δέχθηκαν την αποθέωση από τον κόσμο που κατέκλυσε το Κλειστό Γυμναστήριο των Φαρσάλων ώστε να δει από κοντά το πρώτο “πορτοκαλί” Φαρσαλινό ντέρμπι.

Οι Συνθέσεις

Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων (Σωτήρης Ρίζος): Παπαγεωργίου, Ερελιάδης, Βασιλείου, Λιούπης, Ταστεμίρογλου, Μπακαλόπουλος, Δημόπουλος, Αλεξόπουλος, Χατζηπλής, Τριανταφύλλου, Ντίνος, Συνετός.

Αθλητικός Σύλλογος Φαρσάλων (Αντώνης Μανετζής, Γιώργος Γκουντόπουλος):
Γκουντόπουλος 25 (3), Μανετζής 7 (1), Ζάγκας 6, Θεοχάρης, Γκρίτζαλης 1, Αλεξίου 7, Ζάχαρης 11, Ρούμπας 21 (1),