Παππάς στο CNN: το Eurogroup θα επιβεβαιώσει την έξοδο από τα μνημόνια το 2018

«Οι αποφάσεις του Eurogroup θα διασφαλίσουν ότι η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές πλήρως με την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018», τόνισε μιλώντας στο αμερικανικό CNN,  ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για διήμερη επίσκεψη, όπου χθεςσυναντήθηκε στον Λευκό Οίκο  με τη σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Joan O’Hara.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς εμφανίστηκε βέβαιος πως το κλίμα στην χώρα μας έχει αλλάξει και συνεχώς βελτιώνεται.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έδωσε έμφαση στο γεγονός πως η ανεργία συνεχώς μειώνεται στην χώρα και τόνισε ότι τα μηνύματα για το μέλλον είναι αισιόδοξα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αναστροφή του brain drain, δήλωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να δίνονται κίνητρα στους νέους να αναπτύσσουν τις δικές τους start ups εταιρείες με φρέσκιες επιχειρηματικές ιδέες.

Ακόμα, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «οι ΗΠΑ του χρόνου θα είναι η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ. Για αυτό ελπίζουμε να έχουμε ουσιαστική παρουσία αμερικανικών επιχειρήσεων την επόμενη χρονιά στην έκθεση».

Ωστόσο, όπως είπε «πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς της οικονομίας και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι οι ΗΠΑ εκτός από παράγοντας  σταθερότητας στην περιοχή, καθίσταται και ένας οικονομικός παράγοντας στην χώρα».

Πηγή: ant1news.gr