Περισσότερες από 2.000 οι αιτήσεις στην 5η ΥΠΕ για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας

Μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής…

Υπενθύμιση για τη νέα καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων για απασχόληση στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ), εστάλη από τη διοίκηση της 5ηςΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Η προθεσμία είναι ως την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ έχουν υποβληθεί περισσότερες από 2.000 αιτήσεις.

Σημειώνουμε ότι οι θέσεις είναι για 2868 άτομα σύμφωνα με τη δημοσιευμένη προκήρυξη από το υπουργείο Υγείας εκ των οποίων οι 252 για τις Μονάδες που θα λειτουργήσουν στη Στερεά Ελλάδα.

Σε ολόκληρη την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα αναπτυχθούν, σε αυτή την πιλοτική φάση, συνολικά 21 Το.Μ.Υ., όπου θα απασχοληθούν επιστήμονες από όλο το φάσμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πιο συγκεκριμένα γενικοί ιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί όπως και διοικητικό προσωπικό. Στόχος είναι η συγκρότηση και στελέχωση των μονάδων για την αναβαθμισμένη, συνεχή και ολιστική φροντίδα των πολιτών, με πυρήνα τον οικογενειακό ιατρό και τη διεπαγγελματική Ομάδα Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, την κοινοτική φροντίδα, τη σχολική υγιεινή κλπ.

Η ανάπτυξη των Το.Μ.Υ. στις περιοχές της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα αναβαθμίσει τις ήδη υπάρχουσες υγειονομικές μονάδες (Π.Ε.Δ.Υ./Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία) και θα στηρίξει, ουσιαστικά, την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών φροντίδας της υγείας των πολιτών.

Πηγή: lamiareport.gr