Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ιταλία – (vid)

Δύο νεκροί και 26 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σεισμικής δόνησης, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νησί Ίσκια της Ιταλίας.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν κατέρρευσε τμήμα εκκλησίας στην περιοχή Κασαμίτσιολα, ενώ νεκρή είναι άλλη μία γυναίκα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η τύχη τουλάχιστον 10 ανθρώπων αγνοείται και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα των κτηρίων που κατέρρευσαν.

Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό ένα μωρό, μόλις 7 μηνών, από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα.

Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν ότι είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του η οποία είναι έγκυος.

Πλέον οι προσπάθειες των διασωστών έχουν εστιαστεί στον απεγκλωβισμό των δυο αδελφών του βρέφους, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών.

Από την Νάπολη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέφερε μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Τζεντιλόνι πραγματοποιήθηκε τη νύχτα στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.