19ο Πανελλήνιο Γαβούστιμα – Σύναξη Καππαδοκών στα Φάρσαλα

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος  Μικρασιατών  Επαρχίας Φαρσάλων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Φαρσάλων ανέλαβε την μεγάλη ευθύνη να διοργανώσει το 19ο Πανελλήνιο Γαβούστιμα-Σύναξη Καππαδοκών στις 25-26 -27 Αυγούστου στην πόλη των Φαρσάλων.

Ο χαρακτήρας του Γαβουστίματος απέχει κατά πολύ από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις που όλοι μας  γνωρίζουμε καθώς, δεν στοχεύει  μόνο στη διασκέδαση και στο χορό. Στο τριήμερο του Γαβουστίματος θα λάβουν  χώρα διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναβίωση εθίμων, επιστημονική ημερίδα, έκθεση κειμηλίων και φωτογραφικού υλικού καθώς και επισκέψεις  σε χώρους ιδιαίτερης  πολιτιστικής αξίας της πόλης μας. Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο δεν στοχεύει μόνο στο αντάμωμα των Καππαδοκών αλλά στην πολιτιστική αφύπνιση της  τοπικής  μας κοινωνίας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στο 19ο Πανελλήνιο Γαβούστιμα-Σύναξη Καππαδοκών που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 & 27 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ.  στη Σκεπαστή Αγορά Φαρσάλων.

25&26 Αυγούστου Βραδιές για όλο τον κόσμο

27 Αυγούστου: Εκκλησιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, ακολουθεί η Συνέλευση των Καππαδοκικών Σωματείων και η ανάθεση του 20ου Γαβουστίματος στον επόμενο Σύλλογο.