Με λίγα λόγια και πολύ δουλειά ξεκίνησαν οι «Μυρμιδόνες» !

Με λίγα λόγια και πολύ διάθεση για δουλεία ξεκίνησε η προετοιμασία του Αχιλλέα Φαρσάλων εν όψει της αγωνιστικής σεζόν 2017/18.

Οι “Μυρμιδόνες” έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια επέστρεψαν στην Γ Εθνική κατηγορία και στόχος των ανθρώπων του Αχιλλέα είναι η δημιουργία ενός δυνατού συνόλου με κράμα έμπειρων και φιλόδοξων ποδοσφαιριστών που θα παίζουν όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο, που θα ικανοποιεί τον κόσμο της ομάδος, σε μια αν μη τι άλλο απαιτητική και δύσκολη κατηγορία όπως είναι η Γ Εθνική.

Η πρώτη προπόνηση έλαβε χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων και παρά την ζέστη που επικρατούσε πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην πρώτη ώστε να δει από κοντά το “χτίσιμο” των “κιτρινόμαυρων”.

Το κυρίως πρόγραμμα περιελάμβανε κατά βάση αρκετό τρέξιμο και λίγες ασκήσεις με μπάλα ώστε οι ποδοσφαιριστές να μπουν σταδιακά σε ρυθμό.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν και τα φιλικά προετοιμασίας, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής.

Στις πρώτες δηλώσεις τόσο ο πρόεδρος κ. Χρήστος Τσαπραΐλης, όσο και ο τεχνικός της ομάδος κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και οι ποδοσφαιριστές Κώστας Νεμπεγλέρας, Χρήστος Οικονόμου, Νίκος Βούλγαρης και Κλεβί Κόλα κράτησαν χαμηλούς τόνους δίνοντας βάση στην δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε ο Αχιλλέας να γίνει ένα δυνατό σύνολο και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει στο ανανεωμένο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Χρήστος Τσαπραΐλης: «Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική σεζόν με υγεία σε όλους.

Ανέλαβα την ευθύνη σε μια πολύ καίρια χρονική περίοδο για την Επαρχία μας να αναλάβω την προεδρία του Αχιλλέα Φαρσάλων που θα συμμετέχει στην Γ Εθνική κατηγορία έπειτα από 27 χρόνια.

Για εμένα προσωπικά οι τίτλοι δεν μετράνε και δεν παίζουν ρόλο είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την νέα προσπάθεια και όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Η ευθύνη είναι τεράστια όμως θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε τον Σύλλογο σε όλα τα επίπεδα ώστε να πορευτεί όσο καλύτερα γίνεται στο νέο πρωτάθλημα.

Κύριο μέλημα μας ήταν να παραμείνει ο βασικός κορμός της περσινής πετυχημένης χρονιάς και ήταν κάτι που το καταφέραμε και μετέπειτα να κάνουμε αξιόλογες προσθήκες ώστε να ενισχυθεί το ρόστερ.

Δώσαμε τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας σε ανθρώπους, «εργάτες» έμπειρους και γνώστες του ποδοσφαίρου όπως είναι ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος θεωρώ και πιστεύω ότι με τις γνώσεις και τις παραστάσεις του θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό ώστε να πετύχουμε αυτά τα οποία έχουμε θέσει.

Ο κ. Γιάννης Βασιλείου ήταν και στο περσινό τεχνικό τιμ και άπαντες γνωρίζουν την προσφορά του και τις γνώσεις του πάνω στον τομέα του ποδοσφαιρού.

Επίσης ο κ. Βακουφτσής ανέλαβε την προπόνηση και την προετοιμασία των τερματοφυλάκων και με τις εμπειρίες και τις γνώσεις του αναμένεται να βοηθήσει και αυτός από το δικό του πόστο.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι θα θέλαμε ως Διοίκηση να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο των Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο και τον αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Πουλαράκη ο οποίοι κινήθηκαν άμεσα σε ότι ζητήθηκε από τον Δήμο ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και να λυθούν τα επιμέρους ζητήματα του γηπέδου και ο Αχιλλέας να μπορεί να αγωνιστεί στην Γ Εθνική δίχως κανένα κώλυμα.

Θέλω να καλέσω όλο τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να βρεθεί στο πλευρό του Αχιλλέα Φαρσάλων ο οποίος είναι μια Ιστορική ομάδα του Νομού μας και τους χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε κανείς δεν περισσεύει.

Αναφορικά με τους στόχους ο δικός μας στόχος είναι η ομάδα να παίζει όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο ώστε να μείνει ικανοποιημένος ο φίλαθλος κόσμος.»

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: «Κάνοντας μια μικρή αναδρομή θα δούμε ότι ο Αχιλλέας την τελευταία δεκαετία και μετά τα χρόνια της Δ Εθνικής όπου είχαμε καθιερωθεί πραγματικά για πολλά χρόνια, βρεθήκαμε κάποια στιγμή πολύ χαμηλά (σ.σ μέχρι και την Α1 ΕΠΣΛ κατηγορία).

Ακριβώς επειδή βρήκαμε την δύναμη και σηκωθήκαμε εκ νέου θεωρώ ότι αυτή η ομάδα έχει δυναμική ώστε να καθιερωθεί και στην Γ Εθνική.

Αναφορικά με το ρόστερ κρατήσαμε όλους τους ποδοσφαιριστές που θέλαμε και ήταν ο βασικός κορμός και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την Διοίκηση καθώς όποια επιλογή ποδοσφαιριστή είχαμε ως τεχνικό τιμ αποκτήθηκε.

Με πολύ δουλειά θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο όλα όσα θα σχεδιάσουμε.

Ο κόσμος βρίσκεται πάντα δίπλα μας και μας βοηθάει και αυτό θέλουμε και φέτος.

Αναφορικά με το «νέο μοντέλο» της Γ Εθνικής στον δικό μας όμιλο υπάρχουν παραδοσιακές και Ιστορικές ομάδες, όμως και ο Αχιλλέας έχει μεγάλη δυναμική και Ιστορία και με «οδηγό» μας αυτό θα πρέπει να «χτίσουμε» ώστε να εδραιώσουμε τον Αχιλλέα εκεί που αξίζει να βρίσκεται.

Αναφορικά με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας η ομάδα από την Τρίτη το βράδυ θα καταλύσει σε ξενοδοχείο των Φαρσάλων και από την Τετάρτη έως και το Σάββατο θα υπάρχουν διπλές προπονήσεις και μετέπειτα θα συνεχιστεί η προετοιμασία μαζί με τα φιλικά παιχνίδια.»

Κώστας Νεμπεγλέρας: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή σεζόν με υγεία.

Μετά από σκληρή προσπάθεια ο Αχιλλέας επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες.

Στόχος μας είναι αρχικά να γίνουμε οικογένεια και μετέπειτα με πολύ προσπάθεια και δουλειά, να γίνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο το οποίο αρχικά θα το χαιρόμαστε εμείς οι ίδιοι και μετέπειτα ο κόσμος μας.

Αν το καταφέρουμε αυτό όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό και βήμα – βήμα.»

Χρήστος Οικονόμου: «Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλους.

Είναι μια νέα πρόκληση για την ομάδα μας η οποία μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στην Γ Εθνική.

Στόχος μας είναι όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να προσπαθήσουμε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας που περίμενε τόσα χρόνια για αυτή την Ιστορική στιγμή.

Νίκος Βούλγαρης: «Η Διοίκηση κατάφερε να κρατήσει τον περσινό κορμό έπειτα από μια επιτυχημένη σεζόν και οι προσθήκες που έχουν γίνει είναι κατά βάση νεαροί και φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές.

Ο Αχιλλέας έχει ανάγκη να γίνει ανταγωνιστικός και να παραμείνει και να συντηρηθεί στην Γ Εθνική.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Έχουμε ανάγκη την βοήθεια και την στήριξη του κόσμου.

Επίσης πρέπει όλοι οι τοπικοί παράγοντες να βοηθήσουν από τον τομέα τους καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε βοήθεια πολύ σημαντική.

Κλεβί Κόλα: «Η Γ Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία με πολλές δυνατές και Ιστορικές ομάδες.

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δυνατού συνόλου που θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και στο τέλος θα κάνουμε το «ταμείο» μας.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές τόσο με αναφορικά με τους συμπαίκτες μου όσο και με τον κόσμο της ομάδος.

Υπάρχει ένα κράμα έμπειρων και φιλόδοξων ποδοσφαιριστών και θεωρώ ότι θα τα πάμε πολύ καλά.»