Στην ένατη θέση το ελληνικό αναπηρικό αμαξίδιο

Ποσό 7.600 δολαρίων συγκέντρωσε, σε πρώτη φάση, η ελληνική εταιρεία startup Ladd//Roller, η οποία έχει αναπτύξει το ομώνυμο αναπηρικό αμαξίδιο, μέσω της παγκόσμιας διαδικτυακής ψηφοφορίας του κοινού, στον διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture.

Η Ladd//roller συγκέντρωσε 4.820 ψήφους, που την έφεραν στην ένατη θέση στην κατάταξη της παγκόσμιας ψηφοφορίας ανάμεσα σε 30 φιναλίστ από όλο τον κόσμο, λίγο πριν τον τελικό, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Λος Άντζελες.

Όπως προέβλεπε η διαδικασία του διαγωνισμού, 30 από τις πιο δυναμικές νεοφυείς εταιρείες παγκοσμίως, διαγωνίστηκαν για ένα μερίδιο επί των αρχικών 250.000 δολαρίων της χρηματοδότησης, μέσω ψηφοφορίας κοινού, που είχε διάρκεια πέντε εβδομάδων.

Στην ψηφοφορία συμμετείχε η ελληνική Ladd//roller, χάρη στον σχεδιασμό και την παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου, που ως στόχο έχει να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να σταθούν όρθιοι.

Ο Μάριος- Ερμής Πετρωτός, συνιδρυτής της Ladd//roller, δήλωσε: «Μέσω του διαγωνισμού Chivas Venture, που δίνει έμφαση και προτεραιότητα σε επιχειρήσεις με διακριτό κοινωνικό αντίκτυπο, θα ενισχυθεί η δυνατότητά μας να προβάλουμε το πρωτοποριακό μας αναπηρικό αμαξίδιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι η επίλυση των καθημερινών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να συντελέσουμε στη σαφή βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων συνανθρώπων μας».

Το μεγαλύτερο μερίδιο χρηματοδότησης μέσω της παγκόσμιας online ψηφοφορίας, ύψους 53.824 δολαρίων, έλαβε η startup WeaRobot από το Μεξικό, η οποία δημιουργεί εξειδικευμένους ρομποτικούς σκελετούς για την υποστήριξη όσων υποφέρουν από μυϊκά περιοριστικές ασθένειες.

Οι start-ups που θα κερδίσουν τα υπόλοιπα 750.000 δολάρια του κεφαλαίου του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Chivas Regal, θα επιλεχθούν στον τελικό του Chivas Venture στο Λος Άντζελες, στις 13 Ιουλίου. Ακολουθώντας μια σειρά από προημιτελικές και ημιτελικές φάσεις παρουσιάσεων που θα μειώσουν τους φιναλίστ από τριάντα σε πέντε, οι φιναλίστ (μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος της Ladd//roller) θα έχουν πέντε λεπτά ο καθένας, για να εντυπωσιάσουν μια επιτροπή κριτών ζωντανά, μπροστά στο κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ