Μαθήματα Τοπικής και Φυσικής Ιστορίας

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Φαρσάλων συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δήμου Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας και Μαθήματα Φυσικής Ιστορίας:

Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας: Στις 11-5-2017, σε δύο κύκλους διαλέξεων, παρακολούθησαν την παρουσίαση του θέματος «Τα Φάρσαλα στα Βυζαντινά χρόνια», ενώ στις 24-5-2017 σε δύο κύκλους διαλέξεων και πάλι, παρακολούθησαν την παρουσίαση του θέματος «Μύθοι και θρύλοι της γης των Φαρσάλων: Αχιλλέας – Πηλέας – Θέτιδα.

Μαθήματα Φυσικής Ιστορίας: Στις 5-5-2017, επισκέφθηκαν το Αισθητικό άλσος Φαρσάλων για την επί τόπου παρατήρηση της μικροχλωρίδας και μικροπανίδας του χώρου, στις 15-5-2017, σε δύο κύκλους διαλέξεων παρακολούθησαν μάθημα για την ανακύκλωση, τους τρόπους και τις μεθόδους της, ενώ στις 17-5-2017, παρακολούθησαν ενδοσχολική παρουσίαση με power point της χλωρίδας και της πανίδας του Δήμου Φαρσάλων.
Τα Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας εκπονήθηκαν αποκλειστικά από την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, Βάσω Νούλα, ενώ τα Μαθήματα Φυσικής Ιστορίας έγιναν από τη Βάσω Νούλα και τον Νίκο Πελεκούδα, υπεύθυνο πρασίνου του Δήμου Φαρσάλων.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Φαρσάλων συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας στις 4-5-2017, επισκεπτόμενοι την κεντρική πλατεία της πόλης και τις Πηγές του Απιδανού ποταμού. Εκεί, στη σκιά των σύγχρονων αγαλμάτων της πόλης, του πάνοπλου Αχιλλέα και της Θέτιδος που βαπτίζει το μωρό Αχιλλέα, άκουσαν την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Βάσω Νούλα να ξετυλίγει το κουβάρι των μύθων και των θρύλων της φαρσαλίας γης, παρακολούθησαν την ιστορία της πόλης από τις απαρχές της στον χρόνο και ένιωσαν τη διακριτή σπουδαιότητα του τόπου. Στις 18-5-2017, επισκέφθηκαν μνημεία της μεταβυζαντινής περιόδου. Με οδηγό τη Βάσω Νούλα και πάλι, επισκέφθηκαν κατά σειρά την παραδοσιακή λιθόκτιστη κρήνη της Ζωοδόχου Πηγής, που αναστηλώθηκε το 2014, τον ερειπωμένο Ναό των Αγίων Αναργύρων στο ίδιο χωριό, σημαντικό μνημείο ναϊκής αρχιτεκτονικής και τέλος, τον μοναδικό Ναό της Παναγίας Υπαπαντής στο Θετίδιο.

Πηγή: farsala.gr