Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην Οδύσσεια του δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας

Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, φοράς τη ζώνη, σταυροκοπιέσαι, αραδιάζεις όλες τις προσευχές που ξέρεις και τα σταυρουδάκια που έχεις πάρει κατά καιρούς από τα μοναστήρια που έχεις επισκεφθεί. Είσαι έτοιμος να κάνεις το δρομολόγιο Λάρισα -Φάρσαλα!

Μόλις περάσεις τη Νίκαια αισθάνεσαι την ανάσα από τις θηριώδεις νταλίκες που συναντάς στο διάβα σου και μόλις και μετά βίας τους ξεφεύγεις και συνεχίζεις! Καταβάλλεις προσπάθεια να κρατήσεις εντός του δρόμου το αυτοκίνητο εξαιτίας των βυθισμάτων του οδοστρώματος και της στενότητας του, του οποίου οι προδιαγραφές ανήκουν στα ανέμελα χρόνια που ο Κωσταντάρας με τη Ρένα Βλαχοπούλου βολτάρανε με τα κάμπριο της εποχής και συναντούσαν ένα αμάξι κάθε 5 χιλιόμετρα!

Η Οδύσσεια συνεχίζεται καθώς ανακαλύπτεις ότι πρέπει να επιστρατεύσεις τις οδηγικές σου ικανότητες για να αποφεύγεις τις άπειρες τρύπες του δρόμου που ξεφυτρώνουν μπροστά σου όπως στα ηλεκτρονικά παιχνίδια! Κι αφού νομίζεις ότι τα βάσανά σου τελειώσανε, μπαίνεις στην τελική ευθεία για την πόλη των Φαρσάλων όπου η πολιτεία φρόντισε να νιώσεις την αδρεναλίνη των πιλότων καθώς το 1400αράκι σου ίπταται κάθε τρεις και λίγο κι εσύ απολαμβάνεις μια άνευ προηγουμένου οδηγική εμπειρία!
Θα μπορούσε να ήταν ένα φανταστικό σενάριο ενός βιντεογκέιμ, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας- Λαμίας εν έτει 2017!

Είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή να περπατάμε σε τέτοιους δρόμους που γίνονται ακόμη χειρότεροι καθώς εκτρέπεται στο κομμάτι αυτό για την αποφυγή των διοδίων, ένα μεγάλο μέρος των οχημάτων της εθνικής οδού!
Είναι ανεπίτρεπτο η περιοχή των Φαρσάλων να βιώνει τέτοια οδική απομόνωση και οι πολίτες τέτοια ταλαιπωρία!

Η περιοχή των Φαρσάλων δεν είναι τριτοκοσμική κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι υπεύθυνοι και να φροντίσουν άμεσα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και την ασφάλεια των πολιτών!

Κι επειδή δεν είναι ελληνική ταινία αλλά η ζοφερή πραγματικότατα ας φροντίσει η πολιτεία μέσα στα χρόνια της κρίσης να μπορούμε τουλάχιστον να οδηγούμε αξιοπρεπώς και με ασφάλεια!

Τασιόπουλος Γιώργος
Γραμματέας Οργανωτικού της ΔΗΜ.ΤΟ Νέας Δημοκρατίας Φαρσάλων
Σύνεδρος ΝΔ Νομού Λάρισας