Μυρωδάτο και νόστιμο ψωμί με φέτα και ρίγανη, φάτε το σκέτο η ακόμα και με τα λαδερά σας.
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί ή σκληρό (επιπλέον για το ζύμωμα)
2 φλιτζάνια θρυμματισμένη φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για επικάλυψη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
Βήματα
Ενεργοποιήστε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό για πέντε λεπτά μέχρι να κάνει φουσκάλες.
Σε μεγάλο μπολ, προσθέστε αλεύρι, μαγιά, σκόνη σκόρδου, αλάτι, μέλι, ελαιόλαδο, ρίγανη, και νερό. Ανακατέψτε καλά.
Ζυμώστε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική – περίπου 10 λεπτά. Εάν είναι πάρα πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα και βάλτε την σε μπολ αλείφοντας με ελαιόλαδο, καλύψτε και αφήστε την μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε την ζύμη και προσθέτουμε τη φέτα στο κέντρο. Ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθεί η φέτα. Ανακατέψτε καλά και φέρτε τη ζύμη ψωμιού (καρβέλι).
Αλείψτε με ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C -200C για 25 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Για περισσότερες ανάλογες συνταγές επισκεφθείτε το site μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής pasmageirevontas.gr