Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Στρατού

Στο Σαρανταπόρο της Ελασσόνας εντοπίστηκε το ελικόπτερο Χιούι, το οποίο είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ από τις 7:50 το πρωί της Τετάρτης.

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα, σε ορεινή περιοχή, στην οποία διεξάγονται τιτάνιες έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πέντε επιβαινόντων σε αυτό.

Το ελικόπτερο U1-1H (Huey) είχε απογειωθεί το πρωί από το Στεφανοβίκειο Bόλου, για προγραμματισμένη πτήση προς την Κοζάνη, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί στις 9:50.

2f099140-7744-4974-9c33-5d85c023e621

Νεκροί είναι οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του ελικοπτέρου Χιούι του Ελληνικού Στρατού, ενώ μία γυναίκα, επιβάτης, μέλος του πληρώματος, μεταφέρεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης με την κατάσταση της υγείας της 28χρονης Αρχιλοχία να είναι σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών είναι και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν στην ορεινή περιοχή του Σαρανταπόρου της Ελασσόνας, κοντά στο σημείο από όπου είχε απογειωθεί, το Στεφανοβίκειο Βόλου, σχεδόν δύο ώρες αφού εξαφανίστηκε το σήμα του από τα ραντάρ.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, το ελικόπτερο κατέπεσε δίπλα σε επαρχιακό δρόμο και σε προσβάσιμο σημείο.

Το U1-1H (Huey) είχε απογειωθεί από τον Βόλο και εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση προς την Κοζάνη.

98fb940f-663f-4a2e-b2af-436f9f58c7e8

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την πτώση του ελικοπτέρου που στοίχησε τη ζωή τεσσάρων ατόμων και μία τραυματίας.

Σήμερα  (Τετάρτη 19 Απριλίου 2017) πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

photo: www.kozani.tv

Πηγή: www.ant1news.gr