Πρόγραμμα μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ στον Δήμο Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετέχει και στηρίζει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», που υλοποιείται με πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Προκήρυξε θέσεις εργασίας στα πλαίσια του έργου «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας 2016-2017», που αφορούν σε οκτώ (8) αποφοίτους του ΕΠΑΛ Φαρσάλων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών. Οι μαθητευόμενοι θα απασχολούνται στον χώρο εργασίας τέσσερις (4) ημέρες την εβδομάδα για επτά (7) ώρες και μία (1) ημέρα στο σχολείο για θεωρητική εκπαίδευση. Η διάρκεια της μαθητείας είναι εννέα (9) μήνες.

Οι ειδικότητες που προκηρύχθηκαν από τον Δήμο Φαρσάλων είναι:

1) Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών.
2) Υπάλληλος Υποστήριξης συστημάτων, εφαρμογών και δικτύων Η/Υ.
3) Υπάλληλος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
4) Υπάλληλος μηχανικών ηλεκτρολογικών συστημάτων αυτοκινήτου.

Η έναρξη της περιόδου μαθητείας έγινε την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος υποδέχθηκε θερμά τους νεαρούς μαθητευόμενους, τους ευχήθηκε καλή και παραγωγική εργασία στον Δήμο και τους παρέπεμψε στην Ελένη Μπαχατίρογλου, Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου και την Έφη Θανοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού για να τους ενημερώσουν σχετικά με τις νέες θέσεις και τις υποχρεώσεις τους.

Σε σχετική επιστολή προς το Δήμο, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Φαρσάλων κ. Πάνος αναφέρει τα εξής:

Κύριε Δήμαρχε,

με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε σας προσωπικά καθώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξη και τη συμμετοχή σας, με την προκήρυξη των θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητεία 2016-2017», που για πρώτη φορά πραγματοποιείται από το σχολείο μας 1ο ΕΠΑ.Λ Φαρσάλων, στην πόλη των Φαρσάλων.