Κύπελλο Κύπελλο Αχιλλάρα Κύπελλο!!!

Χορηγοί της αναμέτρησης ήταν οι εξής επιχειρήσεις:

iftel

Σε έναν τελικό που “έσπασαν καρδιές” ο Αχιλλέας Φαρσάλων κατάφερε να “σπάσει το ρόδι” και στην παράταση να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο με σκορ 3-2 (σ.σ 1-1 κανονική διάρκεια), απέναντι στον Δωτιέα Αγιάς.
Έτσι οι Μυρμιδόνες έφτασαν τις επτά κατακτήσεις Κυπέλλου και πλέον είναι οι πολυνίκες του θεσμού μαζί με τον Απόλλων Λάρισας.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-7952

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Στην αρχή της αναμέτρησης οι δυο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Δωτιέα Αγίας, όταν Γούτος Ν. έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι Μυρμιδόνες αύξησαν την πίεση και απάντησαν στις ευκαιρίες όταν ο Περήφανος έκανε την σέντρα από τα δεξιά ο Παλάσκας έπιασε την κεφαλιά στο ύψος της περιοχής όμως ο Φαρμάκας έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο 30′ και έπειτα από σέντρα του Κακαζούκη και κεφαλιά του Παλάσκα ο Τσακάλι έδιωξε την μπάλα με το χέρι.

Η κ. Τσιοφλίκη έδειξε την άσπρη βούλα και απέβαλε τον αμυντικό του Δωτιέα.
Ο Βούλγαρης εκτέλεσε το πέναλτι με τον Φαρμάκα όμως να πέφτει στην δεξιά γωνιά του και να διώχνει σε κόρνερ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8044

Οι “Μυρμιδόνες” μετά την κερδισμένη αποβολή κλείσανε στα καρέ του τον Δωτιέα και προσπαθούν να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος, πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Στο 38′ ο Αχιλλέας Φαρσάλων έχασε διπλή ευκαιρία με τον Λόλα αρχικά να μην προλαβαίνει να βάλει την προβολή και τον Σούλι να διώχνει σε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε η μπάλα κατέληξε στον Τλούπα όμως η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ.

Ο Δωτιέας στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8079

Έπειτα από πάσα στην “πλάτη” της άμυνας ο Τσατσαλίδης βρέθηκε απέναντι από τον Κουτσουκέρα βρέθηκε στο έδαφος και η κ. Τσιοφλίκη έδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον κίπερ του Αχιλλέα.
Ο Τσατσαλίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τον Δωτιέα Αγιάς.

 

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8083

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων απάντησε άμεσα και στο 42′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Όταν ο Παλάσκας τσίμπησε με το κεφάλι την μπάλα πάνω από τον Φάρμακα ο Λόλας έκανε το πλασέ όμως ο Φιλιπούλλης έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “Μυρμιδόνες” μπήκαν με σκοπό να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και αύξησαν κατακόρυφα την πίεση τους.Αρχικά έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το δυνατό σουτ του Κουμπούρα που πέρασε μόλις άουτ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8127

Εν συνεχεία και στο 55′ ο Βούλγαρης πήρε το “αίμα του πίσω” όταν έπειτα από πάσα του Λόλα έκανε ψύχραιμο πλασέ και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Φαρμάκα φέρνοντας το παιχνίδι εκ νέου στα “ίσια”.\

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8129

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8135

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8145

Στα εναπομείναντα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Αχιλλέας Φαρσάλων συνέχισε να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Δωτιέα.
Ο Λόλας αρχικά και ο Παλάσκας εν συνεχεία βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Φαρμάκα με τις προσπάθειες τους όμως να μην είναι εύστοχες και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8249

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8239

Εκεί οι “Μυρμιδόνες” με το “καλημέρα” της παράτασης κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ, όταν ο Λόλας έσπασε την μπάλα στον Βούλγαρη και ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και έβαλε “φωτιά” στο Στάδιο Αλκαζάρ!

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8263

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8266

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8269

Η “απάντηση” του Δωτιέα όμως ήταν πολύ άμεση καθώς στην αμέσως επόμενη φάση ο Γούτος έκανε την πάσα και ο Τσατσαλίδης μετά από κόντρες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8284

Το παιχνίδι είχε πάρει κυριολεκτικά “φωτιά” στην παράταση και ο Αχιλλέας “άγγιξε” το τρίτο τέρμα όμως το πλασέ του Λόλα μέσα από την περιοχή έπειτα από την σέντρα του Ρέψη πέρασε μόλις άουτ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8297

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8298

Εν τέλει το “χρυσό γκόλ” για το συγκρότημα του Τάκη Παραφέστα έλαβε χώρα στο 100′ όταν έπειτα από σέντρα “ξυράφια” του Νεμπεγλέρα ο Λόλας πετάχτηκε στην μικρή περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαρμάκα και έγραψε το 3-2.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8301

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-8306

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΑΓΙΑ-7928

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τους “Μυρμιδόνες” να κατακτούν έπειτα από 13 χρόνια το βαρύτιμο τρόπαιο.