Ο Σάκης Ρουβάς αγοράζει αγροτεμάχια στα Φάρσαλα;

Όλοι έχουμε ακούσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, για τις επενδύσεις της Ρωσίδας δισεκατομμυριούχου στα Φάρσαλα αλλά δεν έχουμε αντικρίσει ακόμα υπαρκτό της αντιπρόσωπο στην κοινωνία, τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον γνωστό καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, να προχωρά τελικά σε αγορές αγροτεμαχίων στην περιοχή των Φαρσάλων.

17200631_10211705874507527_1378273466_o

Τον Σάκη Ρουβά ως τραγουδιστή και καλλιτέχνη τον γνωρίζουν όλοι. Τον 45χρονο επιχειρηματία όμως Αναστάσιο Ρουβά από το Μαντούκι της Κέρκυρας, τον γνωρίζουν ελάχιστοι.

Ναι, μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες πέραν της μουσικής, φροντίζει να τις κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του karditsapress, που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και έχει απασχολήσει και την τηλεόραση, αναφέρει ότι λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ο Σάκης Ρουβάς εθεάθη σε γνωστό εστιατόριο της Καρδίτσας.

Οι φήμες για το λόγο της επίσκεψής του στην πόλη μας, έδιναν και έπαιρναν εκείνες τις μέρες και κάποιοι μιλούσαν για «επιχειρηματικά σχέδια». Δεν απείχαν από την πραγματικότητα. Άλλωστε ο γνωστός τραγουδιστής είχε επισκεφτεί ξανά την περιοχή μας, κρατώντας –όσο μπορούσε- τις επισκέψεις του γνωστές σε ένα «μικρό κύκλο» ανθρώπων.

Ο Κερκυραίος καλλιτέχνης από την μουσική έβγαλε –και βγάζει- πολλά χρήματα. Παραμένει σε «top επίπεδο» εδώ και πολλά χρόνια αλλά όπως φαίνεται φροντίζει να κοιτάζει και το «αύριο». Έτσι αποφάσισε να επενδύσει επιχειρηματικά στην ενέργεια και συγκεκριμένα στο βιοαέριο. Και ο ν. Καρδίτσας είναι μια από τις περιοχές που μπήκαν στο στόχαστρο του ιδίου και των συνεργατών του. Εδώ να σημειώσουμε πως ένας εκ των βασικών συνεργατών του στο επιχειρείν και άτομο που εμπιστεύεται απόλυτα είναι ο αδερφός του Νίκος.

Οι πρώτες κρούσεις

Για να γίνει κατανοητό το γιατί ο Σάκης Ρουβάς επέλεξε το νομό Καρδίτσας να επισημάνουμε το εξής: Το βιοαέριο αναφέρεται συνήθως σε ένα μείγμα διαφορετικών αερίων που παράγονται από την αποσύνθεση οργανικής ύλης απουσία οξυγόνου. Το βιοαέριο μπορεί να παραχθεί από ακατέργαστες πρώτες ύλες όπως τα αγροτικά απόβλητα, κοπριά, αστικά απόβλητα, φυτική ύλη, βοθρολύματα, πράσινα απόβλητα ή απορρίμματα τροφών.
Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω ένας αγροτικό – κτηνοτροφικός νομός όπως η Καρδίτσα παρέχει εύκολα και σε μεγάλες ποσότητες «ακατέργαστες πρώτες ύλες».

Το 2013 ο Ρουβάς εμφανίζεται στην Καρδίτσα μαζί με τον αδερφό του ως υποψήφιος αγοραστής μεγάλων εκτάσεων. Πραγματοποιεί συναντήσεις και στοχεύει σε εκτάσεις κοντά στον Κέδρο. Σύμφωνα με μια πηγή, διαπραγματεύεται την αγορά μονάδας επεξεργασίας κρεάτων, κάτι που τελικά δεν προχώρησε.

Οι πληροφορίες θέλουν τον γνωστό καλλιτέχνη να προχωρά τελικά σε αγορές αγροτεμαχίων στην περιοχή των Φαρσάλων. Όμως δεν εγκαταλείπει τον αρχικό στόχο, το ν. Καρδίτσας.

Από τον Παλαμά στον Αγιο Βησσάριο

Ο Σάκης Ρουβάς και οι συνεργάτες του, ερευνούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά. Βρίσκουν τις εκτάσεις που θέλουν κοντά στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου Παλαμά. Το σχέδιο όμως για την κατασκευή σύγχρονης μονάδας παραγωγής βιοαερίου δεν μπορεί να προχωρήσει. Η περιοχή δεν διέθετε παροχή ρεύματος υψηλής τάσης, παράγοντας αναγκαίος για την μονάδα που ήθελε να λειτουργήσει. Έτσι, πραγματοποίησε στροφή και επανήλθε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σοφάδων.

Η επιμονή του τελικά δικαιώνεται. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες έρχεται σε συμφωνία με ιδιοκτήτες γης και περνούν στην κατοχή της εταιρείας που είναι μέλος 37 στρέμματα στην περιοχή του Αγίου Βησσαρίου.
Όπως φαίνεται όμως θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς βρίσκεται σε επαφές για αγορά επιπλέον εκτάσεων.

Είναι έτοιμος

Στην περιοχή λοιπόν του Αγ. Βησσαρίου θα στηθεί η μονάδα παραγωγής Βιοαερίου. Σύμφωνα με πηγές η σχετική άδεια έχει εκδοθεί και ήδη έχουν εγκριθεί από την περιφέρεια η περιβαλλοντικές μελέτες. Πλέον ετοιμάζεται για την κατασκευή. Μάλιστα δεν επιθυμεί επιπλέον καθυστερήσεις, γι’ αυτό και «πύκνωσε» τις επισκέψεις στην Καρδίτσα. Από την στιγμή που τα πράγματα πήραν το δρόμο τους είναι δεδομένο ότι θα βλέπουμε πιο συχνά στην περιοχή μας τον πασίγνωστο τραγουδιστή.

Φήμες ή όχι το δημοσίευμα το αναφέρει και εν τέλει αν κάποιος βρεθεί “γείτονας” με τον γνωστό καλλιτέχνη μόνο κακό δεν θα του κάνει στην αξία του χωραφιού του.

Πηγή: karditsapress.gr