Τσίπρας: Το 2017 έτος ορόσημο για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας εμφανίζεται με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός λίγο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

«Το 2017 θα είναι έτος ορόσημο για την ελληνική οικονομία. Ο προϋπολογισμός που ψηφίσαμε σηματοδοτεί την οριστική έξοδο από την κρίση. Μ’ ένα νέο αξιακό και παραγωγικό πρότυπο, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή και βιώσιμη οικονομία», σημειώνει σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Είχε προηγηθεί άγρια κόντρα στη Βουλή, στη σκιά των εξαγγελιών Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους νησιώτες που είχαν έντονο άρωμα εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερο για να ετοιμαστεί η χώρα για την έξοδό της στις αγορές και ξεκαθάρισε ότι «δεν αποδεχόμαστε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θέτουν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκών κεκτημένων. Το ΔΝΤ θα πρέπει να αποκτήσει το θάρρος της γνώμης του. Να πει αν θέλει να μείνει η να φύγει από την Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός προχώρησε και σε “βολές” κατά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι είναι υποκριτικό να γίνεται λόγος για την υπόθεση των πρωτογενών πλεονασμάτων. “Μέσα σε τέσσερα χρόνια πήγατε το χρέος από 110% στο 180%. Για εμάς αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν σημαίνει ξεπούλημα αλλά αναβάθμιση σε συνεργασία με το δημόσιο τομέα”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι αν συνεχίσετε έτσι κινδυνεύετε να καταντήσετε γραφικός;. Μετά και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης τι θα ζητάτε. Εκλογές φυσικά. Έτσι, από συνήθεια», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάλπες θα στηθούν κανονικά, το φθινόπωρο του 2019.

Πηγή: www.ant1news.gr