ΑΤΜ βιβλίων!!!

Μπορεί να έχουμε κουραστεί τελευταία να ακούμε οικονομικούς όρους, τραπεζικούς και μνημονιακούς …να έχουμε βαρεθεί να συζητάμε για τα capital controls και τις περιορισμένες αναλήψεις από τα ΑΤΜ.

Υπάρχει όμως και ένα ATM, του οποίου τα αποθέματα δεν τελειώνουν ποτέ και φυσικά δεν υφίσταται περιορισμός στις συναλλαγές. Ο λόγος για τον πρώτο αυτόματο πωλητή βιβλίων, ο οποίος βρίσκεται στη Σιγκαπούρη και διαθέτει 20-22 τίτλους σε 150 αντίτυπα.

Για την ώρα είναι σε λειτουργία δύο τέτοιοι πωλητές, ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης.

Τα εύσημα για την υπέροχη αυτή ιδέα, που εμένα προσωπικά με ενθουσίασε, πάνε στο βιβλιοπωλείο BooksActually, το οποίο μετά τη μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία που είχε αυτή του η δράση, ετοιμάζεται να εγκαταστήσει και έναν τρίτο αυτόματο πωλητή, με σκοπό να ικανοποιήσει όλους τους βιβλιοφάγους της περιοχής.

Η έμπνευση για αυτή την όμορφη πρωτοβουλία ήταν το Penguincubator, η πρώτη απόπειρα για ένα ΑΤΜ βιβλίων, που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της Penguin Books, Allen Lane το 1937, όπως δήλωσε η κα Ρενέ Τινγκ, διευθύντρια του BooksActually, και συνεχίζει λέγοντας: «Είναι ο τρόπος μας να φέρουμε τη Λογοτεχνία πιο κοντά στο κοινό μας».

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά στο διάβασμα, θα έλεγα εγώ, και είναι ο μοναδικός τρόπος να πάμε μπροστά και να εξελιχθούμε σαν άνθρωποι, σαν προσωπικότητες, σαν λαός … διαβάστε, κάνει καλό !!!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Ρεβέκα Θεοδωροπούλου

- Η Ρεβέκα Θεοδωροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα την πρωτομαγιά του 1986, είναι Μαθηματικός και μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πήρε το πτυχίο της από το Τμήμα Μαθηματικών της Σάμου καθώς επίσης παρακολούθησε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ίδιου τμήματος και το Νοέμβριο του 2010 πήρε το δίπλωμά της στη «Μαθηματική Μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες και στις Σύγχρονες Τεχνολογίες». Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη Διδακτική των Μαθηματικών και τα Μαθηματικά για την Εκπαίδευση. Συνεχίζει να εξελίσσεται παρακολουθώντας σεμινάρια και συμμετέχοντας ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες που αφορούν τα Μαθηματικά και τη διδασκαλία τους. Είναι φανατική βιβλιοφάγος, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι φίλοι της. Τα βιβλία Μαθηματικών είναι η μεγάλη αδυναμία της αλλά και η ποίηση, με αγαπημένο «Το Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη. Από το Φεβρουάριο του 2014 διδάσκει Μαθηματικά στο Φροντιστήριο στα Φάρσαλα και έχει εργαστεί σε φροντιστήρια όπως το "Πρότυπο" και το "Δέντρο της γνώσης".