Η Χαμένη Αίγλη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Φαρσάλων – Βίντεο

Αναγνώστης του “ifarsala” μοιράζεται μια ιστορία ζωής και την αποτυπώνει σε ένα εξαιρετικό βίντεο

Γράφει ο Κώστας Χριστοδούλου

Πριν 10 χρόνια είχα κάνει ένα ταξίδι ζωής στην Ιαπωνία για να παίξω σε κάποιες συναυλίες (είμαι μουσικός στο επάγγελμα). Εκεί λοιπόν πήγα σε πρώτη φάση σε ένα μικρό χωριό προς τα βόρεια της χώρας για μια εκδήλωση που θα συμμετείχα. Έμεινα 3 μέρες και μετά θα πήγαινα στο Τόκιο για τη συνέχεια της δουλειάς μου. Το χωριουδάκι λοιπόν του ξεκινήματος του ταξιδιού μου είχε ένα μικρό σιδηροδρομικό σταθμό από τον οποίο πήραμε ένα εξίσου μικρό τρενάκι και σε οδηγούσε στην αμέσως μεγαλύτερη πόλη, απ’ όπου ένα μεγαλύτερο τρένο μας οδήγησε στον κεντρικό σταθμό που πήραμε το γρήγορο τρένο για το Τόκιο.

Εδώ και 4 χρόνια που μένω στα Φάρσαλα περνάω συχνά από το Σιδηροδρομικό σταθμό Φαρσάλων, ο οποίος αποπνέει μια χαμένη αίγλη, δείχνει ότι κάποτε μετέφερε πολιτισμό. Χθες λοιπόν δεν πέρασα μόνο, αλλά σταμάτησα με την κάμερα μου και τράβηξα τα πλάνα της χαμένης αίγλης και της εγκατάλειψης που υπάρχει πια σε αυτό το χώρο και τα μάζεψα στο παρακάτω βίντεο, στο οποίο χρησιμοποίησα μουσική που έχω συνθέσει…

Δυστυχώς η εγκατάλειψη μαλλον τελικά είναι μέσα στην “κουλτούρα” του Έλληνα, μια και αντίστοιχες σκηνές υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας, από εγκαταλελειμμένα κτήρια, χώρου μέχρι και τη λακούβα του δρόμου που όλους μας συντροφεύει στο ίδιο σημείο όλα τα τελευταία χρόνια.

Ο δικός μου στόχος, ήταν απλά να μεταδώσω προς εσάς τα συναισθήματα που μου προκαλούν αυτού του είδους οι εικόνες….

Με εκτίμηση

Κώστας Χριστοδούλου

Απολαύστε το παρακάτω βίντεο: