Ημέρα της γυναίκας

Ο εορτασμός της διεθνούς ημέρας της γυναίκας έχει καθιερωθεί, ως ημέρα της προσφοράς και της αγωνιστικότητας των απλών γυναικών, που έχουν παίξει καίριο ρόλο στην διαμόρφωση της ιστορίας των εθνών αλλά ταυτόχρονα είναι και μια μέρα με συμβολικό περιεχόμενο που μας δίνει την ευκαιρία να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην καθημερινή συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά των γυναικών.

Ο αγώνας για ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, στην μόρφωση, την καταπολέμηση της βίας εις βάρος των γυναικών, έχουν μεγάλη πολιτική σημασία αφού η ισότητα των φύλων αποτελεί προϋπόθεση κάθε βιώσιμης ανάπτυξης και είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξέλιξη και τον πολιτισμό μας. Η 8 Μάρτη είναι ημέρα τιμής για τις γυναίκες, που με την ευαισθησία, την οξυδέρκεια και την πολυεπίπεδη δράση τους συνέβαλαν στην πρόοδο, την συνέχεια της κοινωνίας μας, την διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, την διατήρηση των αρχών και των αξιών.

Ως Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια και πρώτο μέλημα μου είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών, η φροντίδα και η μέριμνα για την γυναίκα – μητέρα, για την γυναίκα – εργαζόμενη.

Ως ημέρα δράσης λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίζεται η 8 Μάρτη, ως ημέρα υπενθύμισης ότι ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά στην πράξη ως ελάχιστο φόρο τιμής στην γυναίκα και την τεράστια προσφορά της.

Τα  λόγια περισσεύουν. Έχουμε πολλά να κάνουμε ο καθένας απ’ την θέση που βρίσκεται. Ας βάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό αύριο.

Η Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ

Συροπούλου Δέσποινα