Καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις την Τετάρτη

Την Τετάρτη στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Μακεδονία προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που είναι πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις με πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα στα Ηπειρωτικά.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή  σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα δυτικά νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Βαθμιαία ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στη  ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες  νεφώσεις τοπικά  αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί έως 4  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς  Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 25/05/2017

Την Πέμπτη στα νοτιοανατολικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πηγή: ant1news.gr