Έναρξη του ΚΕΠ Υγείας με τον Φαρσαλινό ΑΘανάσιο Πρεκατέ

Ο Δήμος Φαρσάλων με γνώμονα την κοινωνική πολιτική που πρεσβεύει και χαράσσει, αλλά και την ευαισθησία του, ως μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων προαγωγής της υγείας και υποστηρίζοντας την ιδέα της προληπτικής ιατρικής και της αναβάθμισης της υγείας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και προληπτικού ελέγχου και ιατρικών εξετάσεων.

ΠΕΡΚΑΤΕΣ-6243

Στην πρώτη εκδήλωση του ΚΕΠ Υγείας σε μια γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, επίσημος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο συντοπίτης μας Αθανάσιος Πρεκατές – Πνευμονολόγος Φυματιολόγος συντονιστής Διευθυντής στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

ΠΕΡΚΑΤΕΣ-6236

Την εκδήλωση άνοιξε η δημοτική σύμβουλος κα. Παναγιωτοπούλου υπεύθυνη για θέματα υγείας στον Δήμο Φαρσάλων, η οποία προλόγισε τον τον καλεσμένο και τον ευχαρίστησε με την παρουσία του.

ΠΕΡΚΑΤΕΣ-6213

ΠΕΡΚΑΤΕΣ-6220

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί δωρεάν 50 σπιρομετρήσεις (άνω των 40 ετών) σε πολίτες, όπου στο τέλος ο κ. Πρεκατές έδωσε την ιατρική συμβουλή στον καθένα ξεχωριστά.

ΠΕΡΚΑΤΕΣ-6230

Ο κ. Πρεκατές πριν ξεκινήσει την ομιλία του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στον συνάδερφο και συντοπίτη του κ. Καραμανώλη ο οποίος είχε και αυτός καταγωγή από τα Φάρσαλα και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην ιατρική και στην κοινωνία. Στην συνέχεια αναφέρθηκε και ανέλυσε το ροχαλητό που βασανίζει μεγάλη μερίδα ανθρώπων, και κάποιες φορές είναι επικίνδυνο για την υγεία, καθώς επίσης και ζητήματα όπως η άπνοια και η εποχική γρίπη.

ΠΕΡΚΑΤΕΣ-6260

ΠΕΡΚΑΤΕΣ-6246

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, έκανε αναφορά στην έναρξη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων το οποίο θα στεγάζεται στο ΚΕΠ του Δήμου Φαρσάλων και θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν βασικές ιατρικές εξετάσεις ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητα. Ευχαρίστησε με την σειρά του τον κ. Πρεκατέ για την προσφορά του στο Δήμο και στην κοινωνία, επίσης ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Φαρσάλων την κα. Παναγιωτοπούλου και όλους τους συνεργάτες του. Στην συνέχεια προσέφερε 3 εκδόσεις του Δήμου Φαρσάλων στον κ. Περκατέ, στην κα. Μαρία  Μαυρουδή υπεύθυνη στις κινητές μονάδες της 5ΥΠΕ στις και η κα. Ζέφη Γιαννάκη Γρηγορίου προϊσταμένη νοσηλευτικού προσωπικού Κ.Υ.Φαρσάλων.

ΠΕΡΚΑΤΕΣ-6253

ΠΕΡΚΑΤΕΣ-6255

Στην ημερίδα συμμετείχαν πλήθος κόσμου και επισήμων.