Υπό την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος το Αννόβερο – Ακυρώθηκε φιλικός αγώνας

Στην εκκένωση του γηπέδου που θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Εθνικών ομάδων Γερμανίας και Ολλανδίας στην πόλη του Ανόβερο, προχώρησε η αστυνομία, ενώ λίγο αργότερα εκκένωσε και την TUI-Arena στο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims».

Η ακύρωση του αγώνα αλλά και της συναυλίας κρίθηκε απαραίτητη για «λόγους ασφαλείας».

Συγκεκριμένα το HDI-Arena στο Ανόβερο εκκενώθηκε 90 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα το βράδυ της Τρίτης και ακολούθησε η εκκένωση της TUI-Arena, χωρητικότητας 14.000 ατόμων.

Για «συγκεκριμένη προειδοποίηση για εκρηκτικά» μέσα στο στάδιο του Ανόβερου, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης Φόλκερ Κλούβε.

«Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο κ. Κλούβε και μίλησε για συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο.

Παράλληλα με εντολή του ίδιου, ειδοποιήθηκαν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην πόλη και τους συνεστήθη να ακυρώσουν τις αποψινές εκδηλώσεις.

Η εφημερίδα Syker Kreiszeitung της περιοχής του Ανόβερου μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι κοντά στο στάδιο εντοπίστηκε ένα «ύποπτο» πρόσωπο, γνωστό στις αρχές.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει με επιφύλαξη στην ηλεκτρονική έκδοσή του το περιοδικό Focus, οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν ασθενοφόρο στο οποίο βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες.

Εν τω μεταξύ, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία της πόλης με την αστυνομία να ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και το μετρό να μην σταματά σε κάποιους σταθμούς.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα.

Ο κ. Ντ ε Μεζιέρ είχε ήδη φθάσει στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυρία Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.