Νέος στεφανιογράφος στο Πανεπιστημιακό έως το τέλος 2015

Ένα από τα διαχρονικά αιτήματα της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μπαίνει στην τελική ευθεία για την οριστική υλοποίησή του…

Ο λόγος για το νέο στεφανιογράφο, ο οποίος και αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα στους χιλιάδες καρδιοπαθείς της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας.

Σήμερα, στο ΠΓΝΛ υπογράφηκε η σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρεία, ενώ – σύμφωνα με τις δηλώσεις – θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2015.

Στις δηλώσεις του ο διοικητής των διασυνδεδεμένων Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εξέλιξης, ευχαριστώντας όσους συνεργάστηκαν για την περάτωση του έργου. «Κλείνουμε με αυτόν τον τρόπο μία σελίδα που δεν ήταν καθόλου κολακευτική» υπογράμμισε ο κ. Καραμπάτσας.

Απ’ την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλία Κώστας Αγοραστός αφού επισήμανε πως «αναβαθμίζουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας» πρόσθεσε πως «το συγκεκριμένο έργο κινδύνευε, ενώ η έκβασή του ήταν αβέβαιη. Εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις στην πράξη».
Μάλιστα, τόνισε πως «δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη ταχύτητα σε σύμβαση».
Κλείνοντας ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, η οποία θα αφιερωθεί σε θέματα Υγείας.

Στη δήλωσή του ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Φίλιππος Τρυποσκιάδης τόνισε πως «ο στεφανιογράφος που είχαμε μέχρι τώρα, μετά από 15 χρόνια λειτουργίας και έχοντας κάνει 17.000 πράξεις – 13.000 στεφανιογραφίες και 4.000 αγγειοπλαστικές – παρέδωσε το πνεύμα του».

Ο κ. Τρυποσκιάδης επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση την ανάγκη με το νέο στεφανιογράφο να υπάρχει 24ωρη λειτουργία του, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα περιστατικά με σοβαρά εμφράγματα εφαρμόζοντας την πρακτική της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής. «Με αυτόν τον τρόπο το κόστος μειώνεται σε σχέση με την χρησιμοποίηση φαρμάκων, ενώ ο ασθενής θα παραμένει λιγότερες ημέρες στο νοσοκομείο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την προμήθεια του νέου στεφανιογράφου ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπίστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γιάννης Στεφανίδης επισήμανε πως «είχαμε χάσει τις ελπίδες μας, αλλά τελικά επετεύχθη το ακατόρθωτο».

Σε σύντομη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρίας τόνισε πως «ο νέος στεφανιογράφος που προμηθεύεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει»

Πηγή: larissanet.gr