Γυμνάσιο Νίκαιας Λάρισας: Μια ξεχωριστή τελετή αποφοίτησης

Μέσα σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, γεμάτη από χαμόγελα, χειροκροτήματα αλλά και δάκρυα συγκίνησης, γράφτηκε ο επίλογος της σχολικής χρονιάς για την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής. Η επίσημη τελετή λήξης και αποφοίτησης στο Γυμνάσιο Νίκαιας Λάρισας εξελίχθηκε σε μια πραγματική γιορτή πολιτισμού, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες δράσεις που υλοποίησαν με κόπο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η απόλυτη κορύφωση της εκδήλωσης ήρθε μέσα από ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην τοπική ιστορία. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν σε πρώτη προβολή την πρωτότυπη ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ», μια σπουδαία οπτικοακουστική παραγωγή που δημιουργήθηκε με την ενεργό υποστήριξη του Δήμου Κιλελέρ. Το φιλμ αποτελεί μια βαθιά οδοιπορία στην ιστορική μνήμη, συνδέοντας τον ηρωικό αγώνα των Θεσσαλών αγροτών για το δίκαιο και την ελευθερία με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία που συνεχίζει να πηγάζει από τα ίδια χώματα.

Στην κεντρική της τοποθέτηση, η καθηγήτρια του σχολείου Βάσω Ζαφειρίου εξέφρασε τη βαθιά της ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι αυτό που ξεκίνησε ως ένα απλό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξελίχθηκε σε ένα αληθινό μάθημα ζωής. Η ίδια εξήγησε πώς οι έφηβοι «βούτηξαν» στις ρίζες του τόπου τους, μελέτησαν την εμβληματική μορφή του Απόστολου Μπατάλα και εμπνεύστηκαν από τους τοπικούς δημιουργούς. Μάλιστα, η ταινία των παιδιών έχει ήδη ταξιδέψει εκτός συνόρων του νομού, καθώς παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία σε μαθητικό συνέδριο στην Πάτρα. Η κ. Ζαφειρίου ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Κιλελέρ, επισημαίνοντας πως η έμπρακτη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί το «κλειδί» για τη δημιουργία σπουδαίων έργων μέσα στα σχολεία.

Το «αντίο» στους αποφοίτους και οι ευχές για το Λύκειο

Το δεύτερο μέρος της γιορτής ανήκε ολοκληρωτικά στους μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου που αποχαιρετούν το σχολείο για να ανοίξουν τα φτερά τους προς το Λύκειο. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποχαιρέτησαν με θέρμη τους αποφοίτους, προσφέροντάς τους τα καθιερωμένα αναμνηστικά δώρα και εκφράζοντας τις πιο θερμές ευχές για μια λαμπρή σταδιοδρομία και επιτυχία στα νέα τους σχολικά καθήκοντα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, κα Λαδοπούλου – Χατζητζομπάνη, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Νίκαιας, κα Φαρμακιώτη, καθώς και ο καθηγητής του σχολείου, κος Μούσιος.

Όλοι οι ομιλητές εξήραν το ήθος, την εργατικότητα και τη δημιουργικότητα των παιδιών, επιβεβαιώνοντας ότι το σχολείο της Νίκαιας δεν προσφέρει μόνο στείρα γνώση, αλλά διαμορφώνει ενεργούς πολίτες με σεβασμό στην ιστορική κληρονομιά και την πολιτιστική ταυτότητα της Θεσσαλίας.

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του ifarsala.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το ifarsala.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Comments are closed.